Soap Midnight Lavender

Formula: CP109

Pentru detalii despre termenii utilizați și modul de lucru, dar și pentru siguranța dvs., vă rugăm consultați înainte GHIDUL DE FABRICARE A SĂPUNULUI LA RECE


Notă: 6% superfat

Ingrediente pentru cca 1 kg de săpun

Ulei de Cocos RBD

Ulei de Măsline extravirgin

Ulei de Argan

Unt de Shea rafinat

Hidroxid de sodiu

Apă distilată

Ulei esențial de Lavandă

Alkanet pudră

Dioxid de titan

Flori de Lavandă uscată

Cantitate

493 gr

62 gr

30 gr

30 gr

98,5 gr

222 gr

45 gr

2 Lg rase

1 Lg rasă

2-3 Lg


Mod de preparare

Cu o zi înainte de prepararea săpunului, se pregătește maceratul de alkanet, amestecând pudra de alkanet cu uleiul de argan și de măsline. maceratul se amestecă din când în când.

Înainte de a începe prepararea săpunului pregătiți toate ustensilele și echipamentele pe masa de lucru, să fie la îndemână.
Efectuați cântăririle de ingrediente necesare din rețetă.
Dioxidul de titan se amestecă în două linguri de ulei de argan și se pune deoparte.

Se cântăresc separat cantitatea de sodă caustică și apa.
Într-un vas termorezistent se adaugă apa distilată, peste care, într-o încăpere aerisită, puțin câte puțin se adaugă Hidroxidul de sodiu și se amestecă lent, cu atenție, până când se dizolvă complet și soluția devine transparentă. Soluția se lasă la răcit, până la cca 40°C.

Se trece maceratul de alkanet printr-un filtru după care se adaugă untul de shea cu cel de cocos și se încălzește pe baie de apă, până când compoziția devine fluidă. Se lasă la răcit până la 40°C.

Într-un recipient cu volum mai mare de 1 l, de preferință, de 1,5-2 litri, se transferă uleiurile, sau se poate folosi vasul în care s-au încălzit uleiurile, dacă este suficient de încăpător. Peste uleiuri se toarnă încet soluția de hidroxid de sodiu. Ambele trebuie să fie de temperatură similară.
Se introduce blenderul în vas și se amestecă până când compoziția devine de consistența unei budinci mai lichide, moment în care se adaugă uleiul esențial de lavandă. Se încorporează uleiul esențial în masa de săpun prin amestecare lentă, temeinică. O parte, în jur de un sfert din cantitatea săpunului se transferă într-un recipient mai mic. La această porție se adaugă dioxidul de titan dispersat. Se amestecă temeinic cu blenderul.
Prima dată se transferă compoziția mai închisă la culoare în forma de săpun, peste care se toarnă compoziția cu dioxidul de titan. Se modelează suprafața săpunului cu ajutorul unei lingurițe după care se presară cu flori de lavandă.
Se acoperă cu o folie și se lasă în repaus 2 zile într-un loc ferit. După ce săpunul s-a întărit, se poate scoate din formă și se taie la dimensiunile dorite.
Săpunul se pune apoi la maturat într-un spațiu bine ventilat, pe rafturi sau în cutii acoperite (dar nu închise pentru a permite circulația aerului). Maturarea durează minimum 4 săptămâni de la data producției, timp în care săpunul nu se folosește deoarece este încă reactiv.

Ustensile necesare: 2 vase termorezistente (300 ml si 1,5 l); forma de săpun bloc; cutie lemn pentru tăiat săpunuri; tăietor săpunuri drept; filtru reutilizabil; spatulă; blender de bucătărie


This formula was developed by Elemental's qualified staff. The recipes are intended to exemplify the use of products marketed by Elemental and are believed to be accurate, however, Elemental assumes no liability or risk associated with the use of its products for the preparation and evaluation of the recipe as the conditions of preparation and use are beyond its control. The Elemental customer must ensure that the reproduction of the formulation does not infringe any intellectual property rights and that it complies with the specific rules and regulations in force. The person who prepares the recipe must refer to the safety data sheets to ensure the safe handling of all raw materials and bears full responsibility for ensuring the safe and correct use and storage of all materials procured and used. Assessments of the safety, stability, regulatory compliance and suitability of this recipe, methods and the finished product are the sole responsibility of the user and/or the legal entity placing the product on the market. Elemental is not liable for any damages resulting from the use of this information, and assumes no responsibility for misuse of selected materials, formula or method, in whole or in part.

Posted on 05/07/2021 Personal Hygiene recipes, Soaps 0

Leave a CommentLeave a Reply

Menu

Settings