Mimosa powder

New product

Obtained from the bark of the "skin tree", mimosa tenuiflora is known for it's regenerative properties, used in formulations for scars, wounds, sunburns, mature skin, blemished skin, skin disorders.

More details

5,83 leitax incl.

  • 10 gr

- +

 
Details

Obtained from the bark of the "skin tree", mimosa tenuiflora is known for it's regenerative properties, used in formulations for scars, wounds, sunburns, mature skin, blemished skin, skin disorders.

Appearance: powder obtained by grinding the bark of the tree, brown colour, specific odour

INCI: mimosa tenuiflora bark extract

Properties

  • regenerative, wound-healing, encourages epithelialisation
  • soothing, calm the appearance of reddened skin
  • increases cellular regeneration and promotes epidermal repair
  • age-defying, stimulates the synthesis of collagen and elastin
  • free radical scavenger
  • anti-acne, anti-blemish, anti-irritant
  • astringent, improves circulation
  • assists in preventing allergies
  • antioxidant, defends against environmental damage
  • delays the process of skin aging

Applications, usage

  • damaged skin, scars, superficial wounds, strechmarks, acne, rosaceae, post acne scars, sun burns, blemished skin, mature skin, skin disorders, irritated skin, general skin care
  • as a ingredient in cosmetic formulations
  • recommended dosage 5 - 30%
  • can be used mixed with water or hydrolates for a mask
  • prepare a 5-10% water macerate or a glycerite and use it in toners, creams, lotions, gels


Storage: in a cool, dry place, protected from light

Cautions: do not ingest, keep away from children's reach; cosmetic use

 
Data sheet
Properties anti-aging; circulatory; cicatrisant; astringent; antibacterial
Recommendations stretch marks; psoriasis; dandruff; eczema; couperose, rosacea; scars; sunburn
Applications sensitive skin; problematic skin

Related articles

Review-uri

Sumar

5

(3 Review-uri)

Sortare dupa notă

  • 5
    (3)
  • 4
    (0)
  • 3
    (0)
  • 2
    (0)
  • 1
    (0)
Doar utilizatorii logați pot scrie review-uri

Logare / Creare cont
Nota 
10/08/2013

Eu o folosesc aproape zilnic

"Buna ! Eu o folosesc aproape zilnic cu ulei de argan, am preparat un macerat pe care-l aplic in fiecare seara. Rezultatele se vad f bine in felul asta, mult mai bine decat daca le-as folosi independent. Si, evident in masca cu argila verde in care mai adaug si alte bunatati cum ar fi miere, lamaie sau pudra de hibiscus.
"

Nota 
08/21/2013

Am cumparat

"Am cumparat de curand pudra de mimoza insa nu am folosit-o! Inca nu stiu cum s-o folosesc, in ce compozitie s-o introduc.. N am avut timp suficient pt.a ma documenta in aceasta directie. Dar am mai cumparat de la Dvs.si uleiul de cocos, care este deosebit, astfel, vreau si sa va multumesc frumos! :)
"

Nota 
07/03/2013

mimoza

Se pare ca in weekend atat de tare am plans ca nu aveti acest produs in oferta, incat s-a auzit pana in Oradea :) In mod sigur il includ in urmatoarea comanda. {hugs}

Scrieți un review

Mimosa powder

Mimosa powder

Obtained from the bark of the "skin tree", mimosa tenuiflora is known for it's regenerative properties, used in formulations for scars, wounds, sunburns, mature skin, blemished skin, skin disorders.

Prin trimiterea acestei recenzii, sunteți de acord ca aceasta să fie publicată.

Menu

Top