Magnesium stearate

New product

Widely used texturizer, anti-caking and emulsion stabilizer for a variety of personal care products and color cosmetics.

More details

3,70 leitax incl.

  • 25 gr

- +

 
Details

Widely used texturizer, anti-caking and emulsion stabilizer for a variety of personal care products and color cosmetics.

It is produced from high quality, vegetable-derived stearic acid.

INCI: magnesium stearate

Properties

  • imparts creamy and moist feeling
  • helps increase volume in applied cosmetics
  • has mild emulsifying properties, emulsion stabilizer
  • texturizer, opacifier
  • non-gelling thickener
  • anti-caking and bulking agent
  • enhances slip and silkiness of formulations

Applications, usage

  • makeup products: eye shadows, foundations, face powders, lipsticks, mascara
  • creams, lotions, concealars, BB creams, CC creams
  • in applications where a free flowing final product is desired
  • miscible in oils, insoluble in water
  • for liquid applications add to the oil phase of the formula


Storage: in a cool, dry place, protected from light

Cautions: do not inhale, do not ingest, cosmetic use

 
Data sheet
Applications makeup; oily skin

Write a review

Magnesium stearate

Widely used texturizer, anti-caking and emulsion stabilizer for a variety of personal care products and color cosmetics.

Write a review

 
Reviews(4)
10/04/2017

Solicitare ambalare.

Buna ziua. ne puteti pune la dispozitie si variante de ambalare la cantitati mai mari? Mie mi-ar fi de mare ajutor. Multumesc anticipat

  • Was this comment useful to you?
  • (0) (0)
08/29/2017

Masuri pentru steratul de magneziu cu ajutorul linguritelor din

Buna ziua,
Ma puteti ajuta cu valori in grame pentru masurarea stearatului de magneziu cu ajutorul linguritelor de inox pe care le-am achizitionat de pe site-ul Dvs, va rog! Mi-ar fi de mare ajutor.
Produsele voastre le folosesc cu mare placere, mai ales ca si ceea ce rezulta din combinarea lor este ma incanta foarte mult. Multumesc anticipat!


  • Was this comment useful to you?
  • (0) (0)
12/13/2016

@ Viviana

Bună ziua,
Atât acidul stearic cât și stearatul de magneziu sunt ingrediente acceptate de instituțiile de certificare organică și se pot folosi în cosmeticele naturale și bio, astfel, sunt bine-venite pe paleta noastră de produse. Dacă sunt sau nu toxice și periculoase pentru consum, noi nu ne putem pronunța, însă în cosmetică nu le consumăm și nu pătrund în organism. Stearatul de magneziu are molecule mari care nu trec de bariera pielii, ajung cel mult în straturile superioare, în funcție de formula preparatului cosmetic. Avantajul principal al preparării cosmeticelor acasă este că putem să alegem ce să conțină și ce să nu conțină aceste preparate. Toate cele bune!

  • Was this comment useful to you?
  • (2) (0)
12/12/2016

periculos

buna ziua, de ce folositi acest produs in preparatele naturale cum sunt aceste retete pt acasa?
Se stie din studiile stiintifice facute pt suplimentele nutritive , in care este prezent ca agent antiaglomerant si de lubrifiere, ca inhiba rata de absorbtie a vitaminelor si mineralelor. Imunologia a gasit ca acidul stearic ar putea suprima activitatea celulelor noastre ucigase de microbi, celulele T, ceea ce ar putea duce la „o pierdere a potentialului membranar si in cele din urma a functionarii si viabilitatii celulei”.Stearatul de magneziu este contaminat. Acidul stearic din care este facut compusul are de obicei ca sursa uleiul hidrogenat din seminte de bumbac, care contine mai multe reziduuri de pesticide decat oricare alt ulei comercial (culturile de bumbac sunt stropite din greu si adesea si modificate genetic). Mai mult, procesul de hidrogenare este enorm de vatamator pentru structurile moleculare ale uleiurilor vegetale si le face toxice pentru consum .

  • Was this comment useful to you?
  • (1) (0)

Related articles

Top