Ulei de Cătină semințe Bio, Ecocert / Cosmos

New product

Un adevărat izvor de principii active, este un ulei cu proprietăți excelente de regenerare celulară, cicatrizante, nutritive și antioxidante. În cosmetică este folosit în aplicații anti-age, pentru repararea pielii și protecția pielii față de factorii externi și razele UV.

More details

16,54 lei

  • 10 ml
  • 100 ml

- +

Brand: MAYAM

 
Fişă produs

Ulei de Cătină - descriere, recomandări

Cătina este foarte cunoscută pentru numeroasele sale virtuți, există o serie de studii privind valorile nutriționale și medicinale ale acesteia. Uleiul extras din pulpa sau semințele boabelor conține numeroase substanțe bioactive în concentrație mare, care îi conferă o acțiune puternic antioxidantă, regeneratoare, cicatrizantă și nutritivă. Uleiul de cătină, în special cel extras din semințe, conține din abundență acizi grași esențiali omega-3 și omega-6, carotenoide, vitamina E, fitosteroli (stigmasterol, β-sistosterol), oligoelemente.

Notă: nu se confunda cu uleiul de cătină ce se găsește de regulă în magazinele naturiste, care este un macerat al fructului într-un ulei vegetal simplu și, prin urmare, conține o concentrație mai mică de substanțe active!

Metoda de obținere: prin extracție CO₂ din semințele frunctului de cătină
Despre extracția CO₂: este o metodă ecologică nepoluantă, curată, de înaltă tehnologie, ce permite obținerea unui randament superior presării la rece. Metoda garantează puritatea maximă a extractului, nealterarea și nedeteriorarea compușilor plantei.
Dioxidul de carbon este inert, nu are miros, este non-toxic și este disponibil nelimitat.
Pe parcursul extracției CO₂ substanțele sensibile la temperaturi mai ridicate rămân intacte, iar compușii cu potențial oxidativ nu sunt afectați datorită excluderii oxigenului.
Un avantaj foarte important este durata de valabilitate mai mare a acestor uleiuri obținute prin extracție CO₂ în comparație cu cele obținute prin presare, macerare sau chiar distilare.

Calitate: produs cosmetic natural și organic certificat de Ecocert

Proprietăți organoleptice: lichid portocaliu, cu miros uleios caracteristic ușor acidulat

Pe piele: penetrează bine pielea, senzație destul de uscată

Ingrediente (INCI): hippophae rhamnoides seed extract* and rosmarinus officinalis leaf extract*
*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultură organică. 
Produs cosmetic natural și organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanță cu standardul ECOCERT


Proprietățile uleiului de cătină 

  • antioxidant puternic, antiradicalar
  • anti-age, combate semnele îmbătrânirii cutanate
  • nutritiv, vitaminizant, emolient
  • regenerator, favorizează reînnoirea celulelor pielii
  • reparator, cicatrizant, stimulează mecanismele de reparare a pielii deteriorate
  • protector solar la nivel celular datorită compușilor antioxidanți
  • antiinflamator, reduce roșeața, calmant
  • calmant, reduce mâncărimile și disconfortul pielii


Recomandări, aplicații

  • este un ulei potrivit pentru toate tipurile de ten și pentru îngrijirea pielii în general
  • îngrijirea tenului matur, îmbătrânit, ridat, lipsit de tonus
  • îngrijirea pielii cu aspect tern, obosit, lipsit de vitalitate
  • pregătirea pielii pentru expunerea la soare și îngrijirea pielii după plajă
  • îngrijirea pielii afectate de dermatită atopică, eczeme, psoriazis
  • arsuri, mici tăieturi, cicatrici și răni superficiale, vătămări de la radiații


Mod de utilizare în cosmetică

  • este un produs ce nu se folosește de regulă ca atare pe piele, doar diluat cu alte uleiuri sau ca ingredient în preparate cosmetice
  • dozaj uzual recomandat 2-10% amestecat cu un ulei vegetal sau combinat cu diverse ingrediente cosmetice
  • în emulsii se adaugă la faza uleioasă sau la faza finală
  • ca ingredient în compoziții cosmetice pentru îngrijirea tenului: seruri, creme, fond de ten, BB cream, CC cream
  • ca ingredient în compoziții pentru îngrijirea pielii corpului: creme, balsamuri, unguente, lapte și unt de corp
  • ca ingredient în cremele de protecție solară împreună cu filtre solare minerale și alte active specifice


Mod de păstrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumină

Date de siguranță, precauții în utilizare: uz cosmetic

 
Specificaţii
Proprietăți cicatrizant
Recomandări cicatrici
Utilizare ten tern
 
Documentație

Opinii

Sumar

0

(0 Opinii)

Filtrează opiniile după evaluare

  • 5
    (0)
  • 4
    (0)
  • 3
    (0)
  • 2
    (0)
  • 1
    (0)

Scrieți o opinie despre produs

Scrieți o opinie

Ulei de Cătină semințe Bio, Ecocert / Cosmos

Apăsând butonul "Trimite", sunteți de acord ca această opinie să fie făcută publică.

Settings

Click for more products.
Nu s-a găsit niciun produs