Acid salicilic natural, BHA

New product

Acid ß-hidroxi natural, activ exfoliant, antimicrobian şi antiacneic, contribuie semnificativ la regenerarea celulară și reînnoirea pielii, acţionează împotriva microbilor implicaţi în formarea acneei. Este un extract standardizat, obţinut din salcia neagră.

More details

19,20 LEI

  • 25 ml
  • 250 ml

- +

 
Fișă produs

Acid salicilic natural - descriere şi recomandări

Salcia, aparţinând familiei Salicaceae și genului Salix, este o specie comună în America de Nord. Salcia Neagră (Salix nigra), regăsită în partea de est a continentului Americii de Nord, este renumită pentru scoarţa sa striată de un maroniu închis. Scoarţa proaspătă este bogată în taninuri și substanţe precum acidul salicilic. Extractul este obţinut printr-o tehnică de infuzie apoasă din coaja proaspăt recoltată.

S-a demonstrat că acidul salicilic, ca ingredient utilizat în produse cosmetice în concentraţie de 0.5 - 2%, contribuie semnificativ la regenerarea celulară la nivelul tegumentelor. Această regenerare celulară este însoțită de o îmbunătățire a aspectului general al pielii. Efectul de netezire duce la o reducere a liniilor fine şi a ridurilor. Acidul salicilic este de asemenea recunoscut pentru capacitățile sale antimicrobiene şi este folosit ca un remediu pentru diverse stări patologice ale pielii.

S-a demonstrat in vitro că extractul de salcie (acidul salicilic natural, BHA) are efect antimicrobian forte. Testele de eficacitate au arătat că extractul acţionează împotriva germenilor Staphylococcus aureus și Propionibacterium acnes, doi reprezentanţi ai florei microbiene tegumentare implicaţi în formarea acneei. Când este adăugat la preparate cosmetice, extractul poate crește, de asemenea, proprietăţile de regenerare celulară ale produsului cosmetic respectiv.

Extractul este capabil să producă efecte similare cu cele observate la acidul salicilic sintetic, dar nu prezintă efectele secundare asociate cu acesta - în principal efectele iritative. Extractul de salcie (acidul salicilic natural BHA) reprezintă alternativa de luat în calcul pentru a obține beneficiile unui acid ß-hidroxi, fără riscul unor efecte secundare cum ar fi uscarea sau iritarea pielii.

Compoziţie: extract din scoarţă de salcie, soluţie standardizată la 10% acid salicilic

Produsul este 100% de origine vegetală, nu conţine conservanţi.

Prezentare: lichid fluid incolor, cu miros slab caracteristic. Poate prezenta în mod natural sedimente.
pH: 4-6,5

Ingrediente (INCI): aqua, salix nigra (willow) bark extract

Proprietăţile acidului salicilic natural

  • este o sursă naturală de acizi beta-hidroxi
  • contribuie la regenerarea celulară, creşte rata de reînnoire a celulelor
  • îmbunătăţeşte aspectul general al pielii
  • contribuie la menţinerea sănătăţii pielii
  • reduce liniile fine, ridurile şi cicatricile minore
  • antiacneic şi antimicrobian forte
  • antiinflamator
  • ajută la transportarea mai adâncă în piele a altor active
  • exfoliant
  • desfundă porii
  • îndepărtează celulele moarte şi resturile ce blochează porii

La ce vă poate ajuta

  • îngrijirea și igiena oricărui tip de ten, în special cel problematic
  • ten gras, mixt
  • ten matur, îmbătrânit, ridat
  • ten congestionat
  • ten cu tendinţe acneice, rozacee
  • acnee, comedoane, îndeosebi cele deschise (puncte negre)
  • piele lipsită de elasticitate, tonicitate
  • piele afectată de inflamaţii
  • piele afectată de photoaging
  • tratamente ale scalpului cu mătreaţă

DE REŢINUT:

  • produsul este solubil în apă, însă aplicat pe piele dizolvă sebumul (grăsimea pielii) penetrând în straturile mai adânci
  • ca exfoliant BHA este mai eficient pentru ten mixt şi gras (în schimb AHA este mai operativ pentru ten normal şi uscat)
  • pentru exfoliere (peeling) se utilizează dozat la 10-20% astfel se obţin compoziţii cu 1-2% BHA
  • pe durata unui tratament de exfoliere/antiacneic şi cel puţin o săptămână după tratament se recomandă protecţie UV, pielea devenind mai sensibilă la razele solare
  • în cazul unui tratament antiacneic cu 1-2% BHA, persoanele care aplică şi medicaţie specifică, e bine să se consulte în prealabil cu medicul curant
  • este incompatibil cu extractul concentrat din sâmburi de grapefruit

Cum se folosește în cosmetică

  • este un produs ce nu se aplică pe piele ca atare, doar inclus în preparate cosmetice
  • dozaj uzual 2,5 - 10%
  • pentru creme şi loţiuni cu aplicare zilnică 2,5 - 5%
  • pentru tonere, seruri apoase 5 - 10%
  • pentru tratamente antiacneice şi exfoliante 10 - 20%
  • contribuie la conservarea cosmeticelor de la o concentraţie de 5%
  • nu se aplică pur pe piele
  • în emulsii se adaugă la faza finală, la rece

Exemple de aplicaţii:

  • creme, loțiuni, măşti, pentru orice tip de ten
  • loţiuni, toner, preparate pentru tenuri grase
  • seruri și soluții exfoliante (peeling)
  • tratamente pentru comedoane, în special pentru puncte negre
  • tratamente antiîmbătrânire şi antirid
  • aplicații regeneratoare, rejuvenante
  • preparate cosmetice pentru ten acneic
  • loţiuni capilare

...

Păstrare: într-un loc răcoros, în recipient închis, ferit de lumina directă. Poate prezenta în mod natural sedimente, a se agita înainte de folosire.

Date de siguranţă:

  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • a nu se utiliza pur pe piele
  • a se evita contactul cu ochii
  • a nu se aplica sub vârsta de 12 ani
  • a nu se utiliza de către persoanele alergice la aspirină
  • uz extern!

 
Documentație

Acid salicilic natural, BHA - MSDS: Acid salicilic natural, BHA (78.87k)


Scrieţi un review

Acid salicilic natural, BHA

Acid ß-hidroxi natural, activ exfoliant, antimicrobian şi antiacneic, contribuie semnificativ la regenerarea celulară și reînnoirea pielii, acţionează împotriva microbilor implicaţi în formarea acneei. Este un extract standardizat, obţinut din salcia neagră.

Scrieţi un review

 
Review-uri(5)
25-04-2016

PH BHA

Dupa ce am adaugat BHA in toneru-ul preparat am observat ca PH-ul acestuia nu s-a schimbat deloc. Am masurat apoi PH-ul acidului salicilic - acesta era de 6-7. Cum explicati acest lucru?

28-06-2014

Super!

Am folosit serul BHA cu AHA cateva saptamani si sunt destul de multumita. Nu am folosit in fiecare zi deoarece iarna si primavara tenul meu este uscat insa in zona T a fost OK. Cateodata am folosit un ulei la vreo ora dupa aplicare. Lasa un film lipicios prima data dar apoi nu se mai cunoaste nimic. Imi face tenul luminos, mi-a uscat cateva cosuri si cateva puncte negre au disparut. O sa continui sa folosesc si o sa fac si pauza sa fac cum ractioneaza tenul meu.

06-10-2013

l-am folosit zilnic timp de doua saptamani, nu am constatat abso

niciun fel de efect asupra tenului cu acnee, nici pozitiv, nici negativ

29-09-2013

BHA

BHA si AHA sunt produsele pe care le folosesc cel mai frecvent (par, fata, corp). Indispensabile!

13-05-2013

de mult timp asteptam

de mult timp asteptam pe piata un extract natural BHA. starea generala a pielii e imbunatatita, micsoreaza porii si ilumineaza tenul. il folosesc intr-un tonic regenerant cu apa de rozmarin, hammamelis si niacinamida. dupa aplicare, e importanta hidratarea pentru a evita exfolierea excesiva

Rețete asociate

Șampon clarifiant, păr/scalp gras, încărcat

Un șampon concentrat formulat pentru păr gras, păr și scalp încărcat, scalp cu tendințe de îngrășare. Are putere mare...

Șampon antimătreață

Un șampon formulat cu ingrediente ce ajută la îmbunătățirea condiției scalpului afectat de mătreață și procese...

Ser exfoliant antiacneic, AHA & BHA

O rețetă de exfoliere chimică cu ingrediente naturale, utilă în special tenului cu tendințe acneice sau afectat de...

Loţiune pentru păr cu mătreaţă, scalp iritat, mâncărimi

O loţiune cu efect răcoritor şi calmant, potrivită pentru scalpul cu mătreaţă sau afectat de mâncărimi, seboree.

Toner Ayurvedic

Purifiant, seboregulator și echilibrant, acționează pentru ameliorarea porilor dilatați, îmbunătățirea nivelului de...

Menu

Sus