Ulei de Tamanu virgin

New product

Este un ulei concentrat în substanțe benefice pielii, ce se remarcă prin capacitatea excepţională de a ameliora numeroase probleme cutanate cum ar fi eczemele sau acneea. Este antiinfecțios, cicatrizant, antiinflamator, antalgic, facilitează circulația periferică.

More details

16,90 LEI

  • 50 ml

- +

 
Fișă produs

Ulei de Tamanu - descriere şi recomandări

Arborele creşte în zone tropicale în special în Madagascar (numit Foraha) şi Polinezia (numit Tamanu). Poate ajunge la 20-30 m înălţime, frunzele sale sunt de un verde închis şi strălucitor, florile sunt albe. Din sâmburii frunctului este extras uleiul care posedă proprietăţi antiinflamatorii, stimulează eficient microcirculaţia. Prin urmare, este deosebit de adecvat pentru a atenua urmele inestetice, vergeturile sau ridurile.

Uleiul este concentrat şi aromatic, se remarcă prin capacitatea excepţională de a ameliora numeroase afecţiuni dermatologice cum ar fi eczemele, psoriazisul, zona zoster. Bun cicatrizant şi antalgic blând, accelerează cicatrizarea, ameliorează cicatricile vechi. Poate fi de asemenea regăsit în numeroase formule datorită acţiunii sale calmante şi purifiante pe plăgile cronice, fisuri, crăpături, zgârieturi.

Metoda de obţinere: prima presare la rece din sâmburi

Zona geografică de provenienţă: Madagascar

Calitate: produs cosmetic natural virgin

Prezentare: lichid uleios de vâscozitate medie, tulbure, de culoare verde închis, cu miros caracteristic aromat, uşor condimentat
Poate prezenta aglomerări şi sedimente în mod natural, a se agita înainte de utilizare!

Pe piele: absorbţie lentă, senzaţie grasă, slab-comedogenic

Ingrediente (INCI): calophyllum inophyllum seed oil

Proprietăţile uleiului de tamanu

  • antiinfecţios cutanat
  • circulator, facilitează circulaţia sanguină
  • antiinflamator
  • purifiant, uşor dezinfectant
  • fluidifiant, ajută la protecţia vaselor sanguine
  • protector împotriva efectelor nocive ale factorilor de mediu, soare
  • cicatrizant, favorizează regenerarea ţesutului cutanat
  • conferă supleţe şi elasticitate pielii
  • antalgic blând, calmează durerile articulare, musculare şi nervoase

La ce vă poate ajuta

  • piele cu probleme: acnee, dermatite, eczeme cronice, psoriazis
  • cicatrici, vergeturi, cuperoză
  • piele iritată, deteriorată, răni superficiale
  • zgârieturi, fisuri, crăpături
  • infecţii cutanate, micoze
  • probleme circulatorii, varice, picioare grele
  • dureri articulare și reumatismale

Cum se folosește în cosmetică

  • este un ulei concentrat în substanțe active, de obicei nu se foloseşte aplicat ca atare pe piele
  • dozaj indicativ 20% ca ingredient în diverse compoziţii, dozajul poate fi de până la 50% în aplicații locale
  • uleiul are tendinţa de a se solidifica la temperaturi mai reduse de 25°C, fapt ce nu îi afectează calităţile; se poate încălzi uşor înainte de utilizare, sub jet de apă caldă sau plasat într-un mediu cald
  • ca ingredient în creme, unguente, alifii reparatorii şi cicatrizante
  • creme, serumuri, loţiuni pentru ten acneic, cuperozic
  • creme, balsamuri, alifii pentru eczeme, psoriazis
  • uleiuri, creme sau balsamuri pentru picioare grele, varice
  • uleiuri de masaj calmant al durerilor reumatismale

Păstrare: fiind un ulei rezistent la oxidare, se păstrează în mediul ambiant, de preferinţă sub 25°C, ferit de umezeală şi lumină

Date de siguranţă: nu se recomandă în timpul sarcinii, nu se aplică la copii sub 3 ani, nu se recomandă asocierea cu tratamente anticoagulante; uz extern

 
Documentație

Ulei de Tamanu virgin - MSDS: Ulei de Tamanu virgin (74.4k)


Scrieţi un review

Ulei de Tamanu virgin

Este un ulei concentrat în substanțe benefice pielii, ce se remarcă prin capacitatea excepţională de a ameliora numeroase probleme cutanate cum ar fi eczemele sau acneea. Este antiinfecțios, cicatrizant, antiinflamator, antalgic, facilitează circulația periferică.

Scrieţi un review

 
Review-uri(9)
23-07-2016

Excelent!

Este un ulei cu acțiune cicatrizanta excepțională, l-am folosit la balsamul și uleiul venotonic pentru varice, crema cicatrizantă( care este o minune în casă).Nu-mi lipsește din dulăpiorul cu minuni! Mulțumim Elemental pentru ce faceți pentru noi!

18-04-2015

Un ulei excelent

Foarte bun acest ulei! L-am folosit pe fata, pur, dar si pe corp pentru hidratare si protectie tot pur. Mirosul nu mi se pare neplacut (dimpotriva, e de plante, aromat, cu miros mult mai bun decat, de exemplu, uleiul de neem - pretios de asemenea). Uleiul se solidifica la temperaturi mai mici de 25 de grade, probabil acesta este motivul pentru care vine ambalat in sticle brune din plastic, pentru a putea fi folosit in ambalajul original. Foarte bun pentru acnee, cicatrici si pete (il folosesc foar de cateva zile si vad rezultate vizibile).

28-06-2014

un ulei bun pentru cicatrici

"Folosesc/ am folosit ulei de tamanu pentru: cuperoza amestecat cu ulei de avocado~nu mi-a mers, apoi am operat o alunita si il folosesc pentru vindecarea cicatricei care imi da batai de cap-este hipertrofica, rosie si numai uleiul de tamanu+avocado imi calmeaza cicatricea,orice altceva incercat: unt shea, unt mango, ul macadamia nu mi-a mers..
Mai folosesc ul de tamanu amestecat intr-o crema de corp pentru ameliorarea vergeturilor si e ok."

06-04-2014

Probleme

Am cumparat de la dvs acest ulei, care din pacate, prezinta o problema . Este solidificat complet. Am mai cumparat de la dvs un flacon. Primul a fost in regula. Din acela mai am putin si este normal. Cel pe care l-am primit acum pare vechi . L-am utilizat pentru o retea pentru varice. Am incercat sa-l flidizez incalzindu-l intr-un vas cu apa calda. Nu s-a fluidizat suficient, iar serul nu a iesit bine. Va rog sa-mi raspundeti de ce s-a intamplat acest lucru? Multumesc.

30-09-2013

ulei super

este un ulei pretios, super in produsele cosmetice

29-09-2013

Ulei tamanu

Uleiul este foarte bun pentru tenul cu probleme (ten cu tendinte acneice). Eu l-am folosit combinat cu ulei de macadamia si ulei esential de bergamota.

03-09-2013

Ulei tamanu

Uleiul are o culoare foarte închisă si un miros pregnant, destul de neplacut, care nu poate fi mascat cu uleiuri aromatice. Totuși, îl folosesc cu succes datorită proprietatilor sale.

28-01-2013

Devine unul dintre uleiurile mele preferate.

Eu l-am folosit amestecat cu shea dupa o opera?ie la genunchi si s-a cicatrizat frumos pielea. Iar de o saptamana il folosesc amestecat cu cocos (miroase super) pe picioare unde am rani de la epilat si aproape au trecut toate semnele. Devine unul dintre uleiurile mele preferate.

18-12-2012

foarte bun

Il folosesc nediluat cu aplicare locala si cicatrizeaza vizibil mai repede decat orice altceva

Rețete asociate

Ulei pentru varice, Tamanu & Chiparos

Este un ulei complex, bogat în ingrediente cu acțiune antiinflamatoare, de tonifiere și de îmbunătățire a circulației...

Ulei de masaj pentru picioare grele, dureroase, cu circulație slabă

Un ulei de masaj aromaterapeutic util în caz de circulație deficitară, senzație de picioare grele, extremități reci.

Cremă cicatrizantă Tamanu & Cistus

Crema favorizează cicatrizarea şi regenerarea pileii în urma unor tăieturi, zgârieturi sau arsuri, leziuni...

Ulei aromaterapeutic pentru micoze de piele

Un preparat aromaterapeutic bazat pe uleiuri esențiale și vegetale cunoscute pentru efectul antifungic și...

Cremă de masaj circulator, anticelulitic

O cremă ce îmbunătăţeşte aspectul pielii, conferă tonus şi fermitate, îmbunătăţeşte circulaţia periferică și sporește...

Cremă anti-roșeață și cuperoză

O cremă fină, potrivită pentru pielea afectată de roşeaţă, ce acționează pentru diminuarea sensibilității pielii,...

Balsam venotonic Chili & Tamanu

Rezultă un balsam fin şi moale, bogat în active cu efect venotonic, circulator şi termogen. Subliniem acţiunea...

Ser anticuperozic Tamanu & Mușețel

Un ser ușor de preparat dar cu o compoziție bogată în substanțe ce aduc beneficii pentru pielea afectată de cuperoză,...

Menu

Sus