Cimbru BIO* ulei esenţial (thymus vulgaris)

New product

Este antibacterian, antiviral şi antifungic potent, util în aplicaţii cutanate în caz de micoze, dermatoze infecțioase. Stimulează sistemul imunitar, este revigorant pentru sistemul nervos, de mare ajutor şi pentru aparatul respirator.

More details

10,00 LEI

  • 5 ml

- +

 
Fișă produs

Ulei esențial de Cimbru - descriere şi recomandări

Cimbrul este un arbust peren cunoscut şi apreciat încă din antichitate fiind folosit în medicină de greci, egipteni şi romani. Creşte până la înălţimea de 45 cm, are rădăcina lemnoasă, tulpina cu multe ramificaţii, frunze mici eliptice gri-verzui şi aromatice, cu flori violet pal sau albe. 

Uleiul esențial de cimbru este antibacterian, antiviral şi antifungic potent, util în aplicaţii cutanate în caz de micoze, dermatoze sau diverse probleme de natură infecțioasă. Stimulează sistemul imunitar, este revigorant pentru sistemul nervos, de mare ajutor şi pentru aparatul respirator.

Metoda de obţinere: prin distilarea cu aburi a părţilor aeriene ale plantei
CT Thymol.

Zona geografică de provenienţă: Spania

CALITATE: produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanţă cu standardul disponibil la http://cosmetics.ecocert.com

Prezentare: lichid de culoare galben-maronie, vâscozitate medie

Descriere olfactivă: miros puternic, erbaceu și înțepător, caracteristic

Ingrediente (INCI): thymus vulgaris flower/leaf oil*
*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultură organică. Produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanţă cu standardul ECOCERT disponibil la http://cosmetics.ecocert.com


Proprietăţile uleiului de cimbru 

  • antibacterian cu spectru larg
  • antifungic, antimicotic
  • antiparazitar
  • antalgic
  • stimulant, tonic
  • decongestionant
  • revigorant pentru sistemul nervos
  • stimulant al sistemului imunitar


Aplicații, recomandări

  • ten problematic, piele afectată de acnee
  • ten gras, congestionat
  • infecţii bacteriene sau fungice la nivelul pielii
  • dureri reumatismale, lumbago, artroze
  • probleme ale aparatului respirator: tuse, astm, laringită, sinuzită
  • probleme ale scalpului
  • repulsiv pentru insecte


Cum se folosește uleiul de cimbru

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice și compoziții pentru aromaterapie
  • dozaj uzual 0,5-2%, dozaj pentru aplicații pe ten 0,1 - 0,5
  • ca ingredient în preparate pentru ten gras, congestionat
  • ca ingredient în serumuri, măști sau creme pentru ameliorarea acneei
  • în combinaţie cu alte uleiuri esenţiale şi ingrediente active pentru prepararea de creme şi balsamuri pentru ameliorarea artritei, a durerilor reumatismale sau musculare
  • ca ingredient în șampoane, loțiuni și seruri capilare
  • în unguente, balsamuri și alte compoziții în caz de entorse şi leziuni sportive
  • ca ingredient pentru parfumuri și cosmetice dedicate bărbaţilor
  • în loțiuni anti-insecte
  • în vaporizatoare și lampa aromaterapeutică: alături de alte uleiuri esențiale specifice, pentru purificarea şi împrospătarea aerului, întărirea sistemului nervos, ca ajutor pentru memorie şi concentrare, combaterea sentimentului de epuizare şi letargie, fortificarea sistemului respirator
  • inclus în uleiuri, balsamuri sau creme de masaj pe torace în caz de infecţii respiratorii
  • inclus în ulei vegetal, aplicat prin masaj de-a lungul coloanei vertebrale în stări de oboseală mentală şi fizică


Păstrare: închis etanș, în loc uscat și răcoros, ferit de lumină

Date de siguranţă:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puţin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranţă a uleiurilor esenţiale
  • are potențial dermocaustic, a se utiliza în diluție de până la cel mult 5%
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în sarcină, alăptare și pentru copiii mici
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern; uzul intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau aromaterapeut

Avertisment: proprietățile, indicațiile și modul de utilizare al produselor prezentate pe site-ul Elemental sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, site-uri web de referință în fitoterapie, aromaterapie sau hidrolaterapie, jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător/furnizor. Cu toate acestea, aceste informații sunt oferite cu scop informativ, ele nu constituie în niciun fel informații medicale și nu angajează responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare de uleiuri, extracte și pulberi de plante în scopuri terapeutice, trebuie consultat un medic.

Scrieţi un review

Cimbru BIO* ulei esenţial (thymus vulgaris)

Este antibacterian, antiviral şi antifungic potent, util în aplicaţii cutanate în caz de micoze, dermatoze infecțioase. Stimulează sistemul imunitar, este revigorant pentru sistemul nervos, de mare ajutor şi pentru aparatul respirator.

Scrieţi un review

 
Review-uri(0)

Niciun review în acest moment (doar utilizatorii înregistrați pot lăsa review)

Rețete asociate

Ulei aromaterapeutic pentru micoze de piele

Un preparat aromaterapeutic bazat pe uleiuri esențiale și vegetale cunoscute pentru efectul antifungic și...

Loțiune împotriva insectelor

Rezultă o soluție cu miros plăcut, nu usucă pielea. Se aplică prin pulverizare pe zonele expuse la atacul insectelor...

Ser pentru stimularea creşterii părului

Un ser bifazic ce conţine ingrediente cunoscute pentru efectul lor de stimulare a creşterii părului şi de...

Menu

Sus