Vitamina A (retinyl palmitate) uz cosmetic

New product

Vitamina A este esenţială pentru creşterea și dezvoltarea ţesuturilor, pentru integritatea structurii cutanate. Este cunoscut ca agent de normalizare a funcțiilor pielii, reglementează creșterea celulelor epidermice, intervine în procesul de keratinizare.

More details

9,90 LEI

  • 10 ml
  • 100 ml

- +

 

Vitamina A - descriere şi recomandări

Retinyl palmitate este o formă a vitaminei A ce are stabilitate superioară retinolului, și odată absorbit în piele este transformat în retinol.
Vitamina A şi derivaţii săi au efecte multiple recunoscute în produsele cosmetice. Este esenţială pentru creşterea, dezvoltarea şi integritatea structurală cutanată.
Este cunoscută ca un normalizator al pielii. Acționează asupra supleții pielii, regularizează creșterea celulelor epidermice, intervine în procesul de keratinizare, favorizează cicatrizarea cutanată, întreține vitalitatea pielii.

Menține integritatea și capacitatea de apărare a pielii. Ajută la separarea celulelor de la nivelul pielii și la normalizarea funcțiilor acestora printr-o divizare corectă.
Carența vitaminei A provoacă uscarea pielii tradusă printr-o hiperkeratoză cu o piele rugoasă și dură. 
Restabileste echilibrul hidro-lipidic la nivelul epidermei prin favorizarea hidratării, catifelarea pielii, eliminarea efectelor agresiunii factorilor de mediu datorită acţiunii antioxidante. Regenerator şi favorizant al reînnoirii celulare, determină creşterea elasticităţii pielii şi previne formarea ridurilor.

Retinyl palmitate este deseori confundat cu acidul retinoic, fapt care duce la dispute şi neînţelegeri. Ambele fac parte din aceeaşi familie, dar acidul retinoic este un ingredient exfoliant şi care poate provoca sensibilizare respectiv fotosensibilizarea pielii. Retinyl palmitate pe de altă parte, este un agent anti-îmbatranire, antioxidant, ce accelerează reînnoirea celulelor şi stimulează sinteza de colagen şi metabolismul fibroblastelor.

PREZENTARE: lichid clar, vâscozitate medie, culoare gălbuie, miros slab caracteristic. 
Atenţie: se cristalizează/solidifică în mediu rece; pentru lichefiere se va plasa într-un mediu mai cald.
Se livrează împreună cu o seringă pentru dozare.
Solubil în uleiuri, puțin solubil în alcool, insolubil în apă.   Densitate 0,95 (10 ml = 9,5 gr)

Ingrediente (INCI): retinyl palmitate

Proprietăţile vitaminei A

  • regenerator forte
  • promovează epitelizarea şi keratinizarea
  • creşte activitatea enzimelor cutanate
  • ajută în procesul de diviziune celulară
  • stimulează proliferarea celulelor din epidermă
  • ajută la reglarea grosimii pielii în procesul de îmbătrânire
  • îmbunătăţeşte elasticitatea pielii
  • ajută la regenerarea pielii afectate de soare
  • stimulează sinteza colagenului
  • reduce ridurile respectiv şifonările induse de radiaţiile solare

La ce vă poate ajuta

  • preventiv şi curativ antiîmbătrânire
  • potrivit pentru orice tip de ten
  • recomandat în special pentru ten matur şi uscat
  • creme şi serumuri de noapte
  • compoziţii de regenerare cutanată
  • creme şi alte preparate antiage
  • măşti pentru orice tip de ten
  • creme şi loţiuni după expunerea la soare

Cum se folosește

  • nu se aplică pe piele ca atare doar ca ingredient în compoziţii cosmetice
  • dozaj indicativ 0.1-2% 
  • în emulsii se socoteşte ca ingredient al fazei finale şi se adaugă la rece
  • se poate include şi în creme deja preparate sau baze de cremă 
  • se poate adăuga în orice ulei pentru ten sau corp
  • creme regeneratoare de noapte
  • seruri de noapte pentru orice tip de ten
  • măşti pentru orice tip de ten

Având în vedere că planează unele suspiciuni conform anumitor surse privind efectul nefast al vitaminei A în cosmetice din cauza efectului fotosensibilizant, recomandăm evitarea folosirii în cremele de zi şi în produsele de bronzaj.

Păstrare:

  • în loc răcoros, ferit de lumina directă, în recipient închis etanş
  • la rece se solidifică şi se prezintă ca o substanță ceroasă sau ca un lichid neomogen. Înainte de utilizare ţineţi recipientul într-un mediu mai cald

Date de siguranţă:

  • posibil fotosensibilizant, este indicată folosirea în compoziții aplicate seara
  • posibil iritant în doze ridicate
  • a se respecta dozajul recomandat
  • a se folosi cu moderație în sarcină şi alăptare
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz cosmetic

Produse asociate, accesorii potrivite

Rețete asociate

Ser rejuvenant, anti-pete, cu acid kojic

O formulă complexă, potrivită pentru orice tip de ten, utilă pentru atenuarea petelor cauzate de soare, a petelor de...

Ser antiage de noapte, Rodie & Acmella

Rezultă un ser ce conţine ingrediente care lucrează sinergic pentru combaterea semnelor îmbătrânirii pe piele, cu...

Cremă de noapte pentru frumuseţe, Jassmine

O cremă fină, bogată în elemente nutritive, regenerante şi antiage, cu antioxidanţi şi vitamine, pentru un ten...

Gomaj de frumuseţe Rose & Ylang

Se obţine o compoziţie tip gel, cu textură interesantă, ce conţine mult ulei dar care nu se simte grasă pe piele, iar...

Mască vitaminizantă A-C-E

Se obţine o mască bogată în vitamine, minerale, enzime şi alte elemente ce aduc beneficii pentru orice tip de ten. Se...

Ser pentru bust ”in-tense”

Rezultă un ser complex cu efect de tensionare şi întinerire a pielii, formulat cu ingrediente ce conţin fitosteroli,...

Ser cu vitamine A-C-E

Rezultă un ser fluid, non-gras, penetrant, cu un fin parfum dat de fragard, ce se absoarbe repede, furnizând pielii...

Menu

Sus