Emulsifianţi 

Emulsifianţi

Apa şi uleiurile nu sunt miscibile. Deoarece ingredientele apoase şi cele uleioase se separă după amestecare, este necesar un agent emulsifiant pentru a forma un amestec omogen și stabil.
Emulsifianţii lucrează de regulă la cald, dar există şi emulsifianţi care lucrează la rece precum şi emulsifianţi care pe lângă funcţia lor de bază posedă şi proprietăţi de hidratare, condiţionare sau stabilizare.

Emulsifianţii din oferta noastră sunt aprobați de organismele de certificare pentru a fi încorporaţi în cosmeticele bio. Am testat o serie de emulsifianţi pentru a putea oferi cele din care se poate obţine o paletă cât mai largă de texturi.

Emulsifiantul este ingredientul cheie într-o emulsie, astfel, selectarea acestuia, dozarea şi formularea reţetei trebuie să ţină cont de specificaţiile prezentate în fişa fiecăruia.

Identificaţi emulsifiantul potrivit pe baza TABELULUI comparativ cu principalii EMULSIFIANŢI (pdf)

pe pagină
1 - 12 din 14 produse
  • Un produs vegetal ce se folosește în cosmetică pentru prepararea de unturi vegetale, creșterea vâscozității și stabilității la emulsii, balsamuri sau șampoane solide și pentru mărirea durității la lumânări sau săpunuri. 

    4,50 LEI în stoc
    Adaugă în coș
  • Derivat din uleiul de măsline, prezintă o bună afinitate pentru piele şi are funcţii multiple. Se poate folosi în creme, balsamuri, rujuri şi preparate anhidre, dar şi pentru formarea de lipo-geluri sau pentru asigurarea dispersiei optime a filtrelor în cremele cu protecţie solară.

    8,90 LEI în stoc
    Adaugă în coș
  • Un produs de origine vegetală ce se folosește pentru obținerea de texturi onctuoase, emoliente dar agreabile, ușoare și non-grase, în cremele preparate prin emulsificare. Se poate asocia cu majoritatea emulsifianților uzuali, ca agent co-emulsifiant, pentru aplicații pentru piele și păr.

    6,90 LEI în stoc
    Adaugă în coș
  • Des regăsit în compoziţia cremelor, este un co-emulsifiant polivalent, de origine vegetală. Contribuie la stabilitatea emulsiilor, se obţin texturi frumoase, onctuoase dar penetrante. Potrivit pentru orice tip de piele.

    3,20 LEI în stoc
    Adaugă în coș
  • 1 Review
    Stoc 0. Vezi în fișă info disponibilitate.

    Se remarcă prin capacitatea de a restabili echilibrul hidro-lipidic al pielii. Formează creme fine cu textură frumoasă, în asociere cu alți emulsifianți.  Este bine tolerat şi de pielea sensibilă.

    4,50 LEI Stoc 0. Vezi în fișă info disponibilitate.
    Detalii
  • 2 Reviews

    Un ingredient ce conferă stabilitate compoziţiilor preparate prin emulsificare, crește vâscozitatea acestora și conferă o textură onctuoasă, glisantă. Sporește efectul emolient și hidratant al cremelor. Poate fi utilizat în emulsii împreună cu alți (co-)emulsifianți sau în preparate anhidre.

    3,40 LEI în stoc
    Adaugă în coș
  • 3 Reviews

    Un emulsifiant de origine vegetală ce formează creme cu aspect și textură plăcute, emulsii lejere sau onctuoase în funcție de formulă, des utilizat în cosmeticele profesionale. Formează emulsii cu profil senzorial superior.

    7,80 LEI în stoc
    Adaugă în coș
  • 4 Reviews

    Un produs special ce formează emulsii la rece, util îndeosebi când se lucrează cu ingrediente termosensibile. Extrem de blând, hidratant de durată, potrivit pentru orice tip de piele. Este versatil, formează compoziţii bogate în apă sau uleiuri şi texturi interesante, cum ar fi tip gel sau lapte.

    23,90 LEI în stoc
    Adaugă în coș
  • 5 Reviews

    Emulsifiant versatil de origine vegetală, ce permite realizarea facilă a emulsiilor cu textură frumoasă, non-grasă, fluide sau mai consistente în funcție de dozaj.

    3,40 LEI în stoc
    Adaugă în coș
  • Este un agent condiționator pentru păr, grație afinității sale cu keratina părului. Ajută descâlcirea şi pieptănarea, are efect antistatic. Se poate folosi pentru prepararea de șampoane lichide sau tip cremă, balsamuri, sprayuri, creme și măști capilare. 

    3,90 LEI în stoc
    Adaugă în coș
  • 1 Review

    Formează emulsii şi creme lejere, non-grase, penetrante, cu textură foarte plăcută. Este potrivit pentru orice tip de ten, în special pentru tenul mixt/gras, se poate folosi şi în formulele dedicate îngrijirii pielii copiilor.

    4,30 LEI în stoc
    Adaugă în coș
  • 4 Reviews

    Derivat din ulei de măsline, permite realizarea cremelor cu textură frumoasă, fină, onctuoasă, cu o bună afinitate pentru piele. Favorizează hidratarea de lungă durată și absorbția progresivă a activelor în piele, fără senzaţie grasă.

    7,90 LEI în stoc
    Adaugă în coș
1 - 12 din 14 produse

Menu

Sus