Ulei de Cătină BIO* din seminţe

New product

Un adevărat izvor de principii active, este un ulei cu proprietăţi excelente de regenerare celulară, cicatrizante, nutritive și antioxidante. În cosmetică este folosit în aplicații anti-age, pentru repararea pielii și protecția pielii față de factorii externi și razele UV.

More details

16,30 LEI

  • 10 ml
  • 100 ml

- +

 
Fișă produs

Ulei de Cătină - descriere şi recomandări

Cătina este foarte cunoscută pentru numeroasele sale virtuți, există o serie de studii privind valorile nutriţionale şi medicinale ale acesteia. Uleiul extras din pulpa sau seminţele boabelor conține numeroase substanțe bioactive în concentrație mare, care îi conferă o acțiune puternic antioxidantă, regeneratoare, cicatrizantă și nutritivă. Uleiul de cătină, în special cel extras din seminţe, conţine din abundenţă acizi grași esențiali omega-3 și omega-6, carotenoide, vitamina E, fitosteroli (stigmasterol, β-sistosterol), oligoelemente.

Notă: nu se confunda cu uleiul de cătină ce se găseşte de regulă în magazinele naturiste, care este un macerat al boabelor într-un ulei vegetal purtător şi, prin urmare, conține o concentrație mai mică de substanțe active!

Metoda de obţinere: prin extracţie CO₂din seminţele boabelor

Despre extracţia CO₂: este o metodă ecologică non-poluantă de înaltă tehnologie ce permite obţinerea unui randament superior presării la rece, în special acolo unde materia primă are un preţ mare şi se procesează de regulă o cantitate mai mică. Metoda garantează puritatea maximă a extractului, nealterarea şi nedeteriorarea compușilor plantei.

Calitate: produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert

Prezentare: lichid portocaliu, cu miros uleios caracteristic uşor acidulat

Pe piele: penetrează bine pielea, senzaţie destul de uscată

Ingrediente (INCI): hippophae rhamnoides seed oil*
*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultură organică. 
Produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanţă cu standardul ECOCERT disponibil la http://cosmetics.ecocert.com

Proprietăţile uleiului de cătină 

  • antioxidant puternic, antiradicalar
  • anti-age, combate semnele îmbătrânirii cutanate
  • nutritiv, vitaminizant, emolient
  • regenerator, favorizează reînnoirea celulelor pielii
  • reparator, cicatrizant, stimulează mecanismele de reparare a pielii deteriorate
  • protector solar la nivel celular datorită compușilor antioxidanți
  • antiinflamator, reduce roşeaţa, calmant
  • calmant, reduce mâncărimile și discomfortul pielii

La ce vă poate ajuta

  • este un ulei potrivit pentru orice tip de ten și pentru îngrijirea pielii în general
  • îngrijirea tenului matur, îmbătrânit, ridat, lipsit de tonus
  • îngrijirea pielii cu aspect tern, obosit, lipsit de vitalitate
  • pregătirea pielii pentru expunerea la soare și îngrijirea pielii după plajă
  • îngrijirea pielii afectate de dermatită atopică, eczeme, psoriazis
  • arsuri, mici tăieturi, cicatrici şi răni superficiale, vătămări de la radiaţii

Cum se folosește în cosmetică

  • este un produs ce nu se folosește de regulă ca atare pe piele, doar diluat cu alte uleiuri sau ca ingredient în preparate cosmetice
  • dozaj uzual recomandat 2-10% amestecat cu un ulei vegetal sau combinat cu diverse ingrediente cosmetice
  • în emulsii se adaugă la faza uleioasă sau la faza finală
  • ca ingredient în compoziții cosmetice pentru îngrijirea tenului: seruri, creme, fond de ten, BB cream, CC cream
  • ca ingredient în compoziții pentru îngrijirea pielii corpului: creme, balsamuri, unguente, lapte și unt de corp
  • ca ingredient în cremele de protecție solară împreună cu filtre solare minerale și alte active specifice

Păstrare: fiind un ulei rezistent la oxidare, se păstrează în mediul ambiant, de preferinţă sub 25°C, ferit de umezeală şi lumină

Date de siguranţă: uz cosmetic

Avertisment: proprietățile, indicațiile și modul de utilizare al produselor prezentate pe site-ul Elemental sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, site-uri web de referință în fitoterapie, aromaterapie sau hidrolaterapie, jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător/furnizor. Cu toate acestea, aceste informații sunt oferite cu scop informativ, ele nu constituie în niciun fel informații medicale și nu angajează responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare de uleiuri, extracte și pulberi de plante în scopuri terapeutice, trebuie consultat un medic.

 
Documentație

Ulei de Cătină BIO - MSDS: Ulei de Cătină BIO (80.54k)


Scrieţi un review

Ulei de Cătină BIO* din seminţe

Un adevărat izvor de principii active, este un ulei cu proprietăţi excelente de regenerare celulară, cicatrizante, nutritive și antioxidante. În cosmetică este folosit în aplicații anti-age, pentru repararea pielii și protecția pielii față de factorii externi și razele UV.

Scrieţi un review

 
Review-uri(9)
05-04-2017

crema antirid de noapte

Excelenta

21-07-2014

nu este eficient pentru cicatrici post-interventii chirurgicale!

L-am folosit pentru ameliorarea unei cicatrici post-interventie chirurgicala amestecat cu ulei de avocado..nu prea am vazut efecte. cred ca este bun pentru arsuri, cicatrici, rani post-arsuri mai degraba, pentru calmarea pielii expuse la soare..

03-10-2013

catina ulei

super!! mai ales ca recipientul e din sticla....felicitari!

22-09-2013

Ulei catina bio

Este foarte bun

20-09-2013

ulei de catina

cel mai bun cicatrizant natural !

09-09-2013

Ulei de catina BIO

Miroase cu adevarat a BIO, asta mi-a placut mult, lumineaza tenul, activeaza circulatia si cicatrizeaza foarte bine.Folosesc acest ulei in combinatie cu ulei din samburi de struguri.In concluzie, imi plaaaaace:)

27-08-2013

foarte bune produsele

untul de cacao este foarte bun, la fel si uleiul de catina. Le-am folosit si pentru plaja si pentru hidratare

25-08-2013

Ulei de catina

"Este un ulei pretios incorporat in orice emulsie se simte efectul imediat.
Am folosit in creme de protectie solara - pielea nu s-a ars - si crema de zi - rol antiage-, este emolient, intr-un cuvant : un ulei perfect!"

15-04-2013

catina

Este foarte bun uleiul l-am primit de la o prietena si asa am aflat despre voi si mi-am cumparat si eu cate ceva de pe site. ma intrebam daca intr-un ulei facial cu jojoba struguri zmeura si catina pot sa adaug si bisabolol. este potrivit pentru o astfel de combinatie? multumesc mult si sa o tineti tot asa!

Rețete asociate

Cremă de plajă Karanja

O formulă ce conține fltre minerale cu rol de ecran solar, este bogată în antioxidanți și substanțe ce protejează...

Cremă nutritivă de noapte, ten matur

O cremă nutritivă, bogată în substanțe cu acțiune de regenerare, revitalizare și anti-îmbătrânire. Sporește...

Ulei de plajă cu 5 uleiuri protectoare

Un mix uleios cu acțiune antioxidantă forte, alcătuit din 5 uleiuri vegetale cunoscute pentru protecția pielii de...

Cremă de noapte Beauty Jasmine

O cremă fină, bogată în substanțe nutritive, regenerante şi anti-aging, cu antioxidanţi şi vitamine, pentru un ten...

Ser de noapte regenerator şi antioxidant, ten mixt/gras

Un ser complex, concentrat în elemente nutritive şi regeneratoare, antioxidanţi, vitamine și acizi graşi esenţiali....

Loţiune de plajă cu protecţie solară, Family

O cremă ușoară cu textură lejeră, non-grasă, formulată cu ulei de morcovi, ulei de cătină, agenți antioxidanți și un...

Cremă de zi cu protecţie solară, ten uscat/normal

O cremă cu textură ușoară, nu încarcă tenul, îl acoperă cu un fin strat mătăsos. Conține filtru mineral și substanțe...

BB Cream 7 în 1

O cremă complexă cu un conţinut bogat de ingrediente active, potrivită în general pentru orice tip de ten. Are o...

Menu

Sus