ELEMENTAL - companie licențiată Ecocert France

COSMETICE - PROPRIETĂŢI

COSMETICE - APLICAŢII

Sugestii ingrediente cosmetice

Sugestii retete cosmetice

Newsletter Elemental

Ulei de Rodie BIO, virgin, 10 ml Afişare la mărime maximă

Ulei de Rodie BIO, virgin, 10 ml

Uleiul de rodie redă fermitatea şi densitatea pielii, este restructurant tegumentar ideal în îngrijirea pielii uscate, mature sau ridate. Îmbunătăţeşte elasticitatea pielii, reduce efectele photoaging-ului, diminuează degradarea colagenului, este prin urmare un ulei antiage potent.

Detalii

Sumar
Etichete

produs bio virgin

Variante Disponibile

6424414011119

12,50 LEI

INCI

punica granatum seed oil*

*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultură organică.
Produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanţă cu standardul ECOCERT disponibil la http://cosmetics.ecocert.com

floare
descriere şi recomandări pentru ulei de rodie

Originară în Asia, cultivată în Europa întâi în zona Granada a Spaniei, rodia sau mărul de granat, este un arbore cu înălţimea de 5-8 metri, are fructe rotunde cu o coajă tare de un roşu aprins. În interior se găsesc seminţele grupate ca nişte mici ciorchini, separate în compartimente de membrane.
Rodia a fost utilizată încă din antichitate, scrierile egiptene relatează utilizarea fructului şi extraselor în scopuri medicinale.

Uleiul din seminţe de rodie un ulei extrem de bogat şi preţios, conţine o serie de elemente ce se regăsesc foarte rar în uleiurile vegetale utilizate în cosmetică.
Acidul punicic, conform testelor şi studiilor ştiinţifice, promite regenerare tisulară, acţiune antimicrobiană şi antiinflamatoare, îmbunătăţirea elasticităţii pielii.
Acidul gallic este responsabil pentru reparare şi cicatrizare.
Acidul ellagic este studiat pentru diminuarea degradării colagenului şi reducerea răspunsului inflamator, ambele fiind parţial responsabile pentru îmbătrânirea pielii, în special pentru fotoîmbătrânire (cauzată de expunerea la UV).

Metoda de obţinere: prin presare la rece din seminţele fructului

Zona geografică de provenienţă: Turcia, ulei produs in Germania

CALITATE: produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanţă cu standardul disponibil la http://cosmetics.ecocert.com

Prezentare: lichid clar gălbui, vâscozitate medie, miros specific

Pe piele: penetrează mai lent pielea, senzaţie destul de grasă, non/slab-comedogenic*
*comedogenicitatea nu este măsurabilă şi determinată ştiinţific. Un ulei considerat comedogen poate înfunda temporar porii dar nu generează obligatoriu coşuri, puncte negre, acnee la orice persoană. Aplicarea mai ales în stare pură unui ulei comedogen trebuie evitată de persoanele care au piele cu tendinţe acneice, dar se paote folosi ca ingredient într-o emulsie sau combinat cu alte ingrediente

 

Specificaţii tehnice LOT 72912:

  • gravitate specifică: 0,944
  • indice de refracţie: 1,5216
  • valoare acid: 0,59
  • acid punicic: 64,3%
  • acid oleic: 5,2%
  • acid linoleic: 4,9%
  • acid palmitic: 2,7%

 

  • acid stearic: 2,0%
  • aicd eicosenoic: 0,7%
  • acid arachidic: 0,5%
  • acid linolenic: 0,1%
  • acid lignocerin: 0,1%
  • acid behenic: 0,1%

Specificaţii tehnice LOT 73092:

  • gravitate specifică: 0,942
  • indice de refracţie: 1,5219
  • valoare acid: 0,33
  • acid punicic: 65,1%
  • acid linoleic: 5,0%
  • acid oleic: 4,9%
  • acid palmitic: 2,5%


  • acid stearic: 1,9%
  • acid eicosenoic: 0,7%
  • acid arachidic: 0,5%
  • acid linolenic: 0,1%
  • acid lignocerin: 0,1%
  • acid behenic: 0,1%

Alte elemente constituente: acid ellagic, acid gallic, polifenoli, tanini, fitosteroli, vitamine

utilizari

pentru ten pentru corp permis in sarcina

 

Proprietăţi - ulei de rodie

  • antiage potent
  • previne formarea ridurilor înainte de timp
  • antiinflamator
  • uşor antimicrobian
  • hidratant în profunzime
  • restructurant
  • regenerator, cicatrizant
  • elasticizant
  • stimulează proliferarea keratinocitelor
  • calmează mâncărimile

Recomandări în cosmetică

  • prevenirea îmbătânirii precoce a pielii
  • protejarea şi hidratarea pielii uscate
  • regenerarea pielii mature
  • calmarea pielii afectate de factori externi, iritaţii, roşeaţă
  • îngrijirea pielii expuse des la soare
  • îngrijirea pielii din zona ochilor
  • îmbunătăţirea fermităţii şi densităţii pielii
  • compoziţii reparatoare pentru orice tip de piele
  • compoziţii antiage pentru orice tip de piele
  • diminuarea efectelor de photoaging (fotoîmbătrânire)

 

produsele naturale folosite in cosmetica

folosire in cosmetica

  • este un ulei concentrat, nu se recomandă aplicarea pe piele ca atare
  • diluat în uleiuri sau ca ingredient în compoziţii cosmetice, dozaj 1 - 10%
  • în emulsii se încorporează la rece, la finalul preparării compoziţiei
  • serumuri şi creme antiage
  • creme şi loţiuni pentru tratarea primelor riduri
  • creme, loţiuni, serumuri pentru conturului ochilor
  • creme de noapte regeneratoare, restructurante
  • creme, unguente pentru îngrijiriea pielii sensibile, reactive, iritate
  • preparate cu aplicare după expunerea la soare sau după epilare, bărbierit

 

pastrarea ingredientelor cosmetice

Păstrare:

  • fiind un ulei sensibil la oxidare se păstrează de preferinţă sub 19°C, după deschidere la frigider, ferit de umezeală şi lumină, în recipientul original şi se recomandă utilizarea în termen de 6 luni de la deschidere.

Date de siguranţă:

  • non-iritant, non-sensibilizant
  • uz cosmetic

 

flower

reţete cosmetice cu ulei de rodie

 

pregatirea pentru prepararea compozitiilor cosmetice

masca Ser antiage de noapte, Rodie & Acmella
Loţiune hidratantă şi regenerantă
pentru ten matur
Cremă bogată pentru zona ochilor
Mosqueta & Q10
Mască vitaminizantă A-C-E Ser antiage de noapte,
Rodie & Acmella
       
       
       

Rubrică destinată doar recenziilor pentru acest produs. Dacă aveţi întrebări, vă rugăm să le trimiteţi prin formularul de contact sau prin email.

Elemental.eu folosește cookies, mai multe informații aici. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.

închide