Ulei de Susan BIO*, virgin

New product

Grație concentrației în acizi grași esențiali, este recunoscut pentru efectul regenerator, nutritiv și restructurant asupra pielii. Este un ingredient de bază pentru cremele de plajă, uleiurile de masaj, tratamentele ayurvedice și în aplicații pentru înfrumusețarea pielii și părului.

More details

9,90 LEI

  • 100 ml
  • 1 Ltr

- +

 
Fișă produs

Ulei de Susan - descriere şi recomandări

Seminţele de susan, care conţin peste 50% substanțe grase din care, prin presare la rece, se obține un ulei de calitate superioară. Uleiul din seminţe de susan este o sursă excelentă de acizi graşi mono-nesaturaţi şi poli-nesaturaţi, conține fitosteroli, antioxidanți și un complex de vitamine şi glicoproteine care sunt componente importante ale stratului cornos.

Metoda de obţinere: prin presare la rece şi filtrare

Zona geografică de provenienţă: India

Calitate: produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert 

Prezentare: lichid clar de culoare gălbuie, vâscozitate medie, miros fin caracteristic

Pe piele: absorbţie bună, senzaţie destul de uscată, non/slab-comedogenic*
*Comedogenicitatea nu este măsurabilă şi determinată ştiinţific. Un ulei/unt considerat comedogen poate înfunda temporar porii dar nu generează obligatoriu coşuri, puncte negre sau acnee la orice persoană. Aplicarea, mai ales în stare pură a unui ulei considerat comedogen trebuie evitată de persoanele care au pielea cu tendinţe acneice, dar se paote folosi ca ingredient într-o emulsie sau combinat cu alte ingrediente.

Ingrediente (INCI): sesamum indicum seed oil*
*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultură organică. 
Produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanţă cu standardul ECOCERT disponibil la http://cosmetics.ecocert.com

Proprietăţile uleiului de susan 

  • regenerator, menține integritatea țesutului cutanat
  • nutritiv și restructurant
  • ajută la menținerea hidratării pielii
  • întârzie procesul de îmbătrânire cutanată
  • absoarbe o parte din razele UV contribuind la combaterea efcetelor nocive ale expunerii îndelungate sau improprii la soare
  • emolient, antioxidant, anti-age
  • penetrant, nu lasă peliculă grasă pe piele

La ce vă poate ajuta

  • îngrijirea pielii în general
  • îngrijirea pielii uscate, descuamate
  • ten matur, ridat, sensibil
  • îngrijirea pielii afectate de eczeme, psoriazis, iritații
  • îngrijirea pielii afectate de factori externi și expunerea la razele solare
  • ca adjuvant în ameliorarea durerilor osteo-articulare
  • îngrijirea scalpului și a părului
  • masaj facial și corporal

Cum se folosește în cosmetică

  • este un produs ce poate fi folosit ca atare, aplicat direct pe piele
  • simplu sau cu adaos de uleiuri esențiale sau active cosmetice liposolubile, pentru masaje
  • ca ingredient pentru prepararea de creme, seruri și loțiuni pentru ten
  • ca ingredient pentru prepararea de creme, balsamuri, lapte de corp
  • ca ingredient în compoziții pentru pregătirea pielii la expunerea la soare
  • în creme și loţiuni pentru îngrijirea pielii delicate
  • ca bază pentru masaj Ayurvedic
  • ca ingredient în balsamuri și unguente pentru dureri articulare
  • inclus în formule de îngrijire capilară: balsamuri, măști, seruri de păr

Sinergii speciale

  • cu ulei de monoi și vitamina E pentru un balsam de păr protector UV
  • cu ulei de morcovi, zmeură şi cătină pentru un ulei de plajă
  • cu ulei de aloe vera sau gălbenele şi bisabolol pentru aplicaţii după plajă
  • cu ulei esenţial de lavandă şi mentă pentru masajul picioarelor obosite
  • cu ulei de vanilie şi ulei esenţial de ylang-ylang pentru un masaj afrodisiac
  • cu squalan şi ulei de trandafiri macerat, pentru masaj facial

Păstrare: fiind un ulei rezistent la oxidare, se păstrează în mediul ambiant, de preferinţă sub 25°C, ferit de umezeală şi lumină

Date de siguranţă: a nu se utiliza de persoanele alergice la susan; uz cosmetic

Avertisment: proprietățile, indicațiile și modul de utilizare al produselor prezentate pe site-ul Elemental sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, site-uri web de referință în fitoterapie, aromaterapie sau hidrolaterapie, jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător/furnizor. Cu toate acestea, aceste informații sunt oferite cu scop informativ, ele nu constituie în niciun fel informații medicale și nu angajează responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare de uleiuri, extracte și pulberi de plante în scopuri terapeutice, trebuie consultat un medic.

 
Documentație

Ulei de Susan BIO - MSDS: Ulei de Susan BIO (74.66k)


Scrieţi un review

Ulei de Susan BIO*, virgin

Grație concentrației în acizi grași esențiali, este recunoscut pentru efectul regenerator, nutritiv și restructurant asupra pielii. Este un ingredient de bază pentru cremele de plajă, uleiurile de masaj, tratamentele ayurvedice și în aplicații pentru înfrumusețarea pielii și părului.

Scrieţi un review

 
Review-uri(3)
08-06-2015

Pt dna Corina-Anca

Si factorul de protectie?? Produsele sunt bune si le folosesc si eu, dar doar pentru hidratare. Aceste produse nu au factor de protectie si faptul ca nu ati avut arsuri nu inseamna ca pielea a fost protejata. Uleiurile trebuiau folosite dupa plaja (pt hidratare intensa si refacerea, calmarea epidermei) si nu pe timpul expunerii la soare, cu atat mai mult ca ati folosit uleiurile pt un copil de 2 ani! Se numeste inconsienta drept pentru care am considerat comentariul dvs nefolositor si sper sa nu dea idei si altor inconstienti.

24-06-2013

sunt f.bune

uleiurile vegatale si cele esentiale pe care le comercializati sunt f.bune. eu mi-am facut un ulei de plaja vara trecuta cu ulei de susan,morcov catina,zmeura si a fost eficient.am fost in gracia in luna iulie cand era foarte cald si l-am folosit si pt.copil care avea 2 ani jumatae si nu am avut arsuri.dar trebuie aplicat destul de des.adica dupa ce intri in apa,si chiar si daca stai doar la plaja trebuie aplicat mai des.de fapt si cremele de protectie solara se aplica la fel.dar este foarte bun si ,cel mai important,este un produs 100% natural fara chimicale.

22-05-2010

consistenta foarte fina

Este un ulei cu o consistenta foarte fina, patrunde rapid in piele, catifeland-o.Il folosesc pentru corp, dupa dus si pentru fata, seara.

Rețete asociate

Ulei activator de bronzare cu Urucum

Rezultă un ulei colorat, plăcut parfumat, ce se aplică în strat fin pe pielea curată (este indicat să se facă în...

Ulei de plajă cu 5 uleiuri protectoare

Acest ulei nu prezintă un factor de protecţie dovedit şi măsurat, însă toate ingredientele acestuia sunt considerate...

Cremă protectoare de mâini cu vitamine

Rezultă o cremă plăcut parfumată, bogată şi emolientă, ce formează un strat protector pe piele. Se va absorbi lent,...

Ulei pentru masaj relaxant și calmant

Un melanj de uleiuri esenţiale calmante şi relaxante în bază de ulei de susan şi gălbenele va aduce trupul şi...

Balsam de buze hrănitor şi protector

Un balsam de buze cu unt de cacao, ulei de susan, glicerină și miere de albine.

Cremă de ras Cedru & Licorice

O cremă lejeră, fină, cu parfum plăcut, ce înmoaie firele de păr pentru un bărbierit confortabil. Lasă pielea...

Lapte demachiant pentru ten mixt/gras

Un lapte demachiant potrivit pentru tenurile mixte sau mai grase. Se aplică pe piele cu ușoare mişcări circulare...

Balsam de buze White Vanilla

Rezultă un balsam fin, incolor, cu aromă delicioasă ce hrăneşte şi protejează buzele. Bisabololul este un activ...

Menu

Sus