Lavandă BIO* ulei esenţial (lavandula angustifolia)

New product

Probabil cel mai recunoscut şi răspândit ulei esenţial datorită multiplelor virtuți pe care le are, este utilizat prentru atenuarea problemelor cutanate și regenerarea pielii, pentru favorizarea somnului și calmarea sistemului nervos dar și pentru parfumul său deosebit de apreciat.

More details

14,30 LEI

  • 10 ml

- +

 
Fișă produs

Ulei esențial de Lavandă - descriere şi recomandări

Din măruntele flori mov-albăstrui care ne încântă prin parfumul lor se extrage uleiul esențial poate cel mai răspândit și utilizat în întreaga lume. Calitățile sale aromatice au fost descoperite cu mult timp în urmă, și sunt și azi valorificate în domeniul terapeutic, cosmetic și în parfumerie.

Uleiul esențial de lavandă veritabilă este un produs de excepție, superior calitativ uleiurilor extrase din alte soiuri sau hibrizi de lavandă și are un conținut ridicat de principii active pe care le putem valorifica în felurite moduri.

Sinonime: lavanda fină, lavanda oficinală, lavandula vera, lavanda veritabilă

Metoda de obţinere: prin distilarea cu aburi a vârfurilor înflorite

Zona geografică de provenienţă: Franţa/Bulgaria

Calitate: produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife

Prezentare: lichid clar uşor gălbui, vâscozitate redusă

Descriere olfactivă: miros caracteristic floral, aromatic, ușor ierbos, proaspăt

Ingrediente (INCI): lavandula angustifolia oil*
*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultură organică. 
Produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanţă cu standardul ECOCERT disponibil la http://cosmetics.ecocert.com

Proprietăţile uleiului de lavandă

  • regenerator celular și reparator cutanat
  • cicatrizant, ajută la refacerea pielii rănite, afectate de eczeme, urticarii, psoriazis, acnee
  • calmant cutanat, liniștește pielea rănită, înroșită, arsă de soare sau înțepată de insecte
  • antiseptic
  • antispasmodic, decontractant muscular, antalgic
  • sedativ şi liniştitor, armonizant
  • echilibrant al sistemului nervos

La ce vă poate ajuta

  • regerenarea pielii afectate de alergii și infecții
  • atenuarea cicatricilor în urma lezării pileii
  • calmarea pielii în caz de prurit, inflamații, urticarie, după epilare și bărbierit
  • regenerarea pielii după arsuri ușoare, arsuri solare, înțepături de insecte
  • alinarea tensiunii, depresiei, în stări de panică, isterie sau epuizare nervoasă
  • anxietate, iritabilitate, insomnie, palpitații
  • dureri cervicale, umeri înțepeniți, dureri de cap, migrene
  • spasme, crampe, dureri musculare și reumatice, diferite dureri asociate cu sportul
  • parfumarea cosmeticelor, crearea de parfumuri și produse de toaletare, în săpunuri, pentru parfumarea ambientului

Cum să folosiți uleiul de lavandă

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice, parfumuri și compoziții pentru aromaterapie
  • ca ingredient în peparate cosmetice, uleiul esențial de lavandă se poate folosi în general în procent de 0,5-2%
  • poate fi inclus ca ingredient într-o serie de compoziții: creme anhidre, creme emulsificate, loțiuni și lapte de corp, unt de corp, balsamuri, măști, frecții și creme capilare, șampoane, săpunuri
  • poate fi combinat simplu cu un ulei vegetal, folosindu-se sub formă de masaj
  • pentru dureri musculare, crampe și zone tensionate, se va efectua masaj local cu un balsam sau ulei vegetal în care este inclus uleiul de lavandă
  • pentru tulburări ale sistemului nervos, se va efectua masaj pe plexul solar sau pe spate și coloana vertebrală; uleiul sau crema de masaj se poate aplica și pe încheieturi
  • în apa de baie: 10-15 picături solubilizate în prealabil sau diluate în lapte
  • câteva picături peste o porție de sare de baie dispersată în cadă
  • în vaporizatoare şi candele pentru aromaterapie și parfumarea încăperilor
  • poate fi folosit la prepararea de săculeţi cu plante aromatice uscate, potpourri natural, perne medicinale

Păstrare: închis etanș, în loc uscat, ferit de căldură şi lumină

Date de siguranţă:

  • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puţin 24 de ore înainte de aplicare
  • detalii despre utilizarea în siguranţă a uleiurilor esenţiale
  • a se evita contactul cu ochii
  • contraindicat în trimestrul I de sarcină
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern; uzul intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau aromaterapeut

Avertisment: proprietățile, indicațiile și modul de utilizare al produselor prezentate pe site-ul Elemental sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, site-uri web de referință în fitoterapie, aromaterapie sau hidrolaterapie, jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător/furnizor. Cu toate acestea, aceste informații sunt oferite cu scop informativ, ele nu constituie în niciun fel informații medicale și nu angajează responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare de uleiuri, extracte și pulberi de plante în scopuri terapeutice, trebuie consultat un medic.

 
Documentație

Lavandă BIO - MSDS: Lavandă BIO (97.46k)


Scrieţi un review

Lavandă BIO* ulei esenţial (lavandula angustifolia)

Probabil cel mai recunoscut şi răspândit ulei esenţial datorită multiplelor virtuți pe care le are, este utilizat prentru atenuarea problemelor cutanate și regenerarea pielii, pentru favorizarea somnului și calmarea sistemului nervos dar și pentru parfumul său deosebit de apreciat.

Scrieţi un review

 
Review-uri(4)
13-04-2016

Produs de calitate

Uleiul de lavanda isi merita din plin renumele! Miroase foarte bine si fixeaza foarte bine celelalte note ale uleiurilor esentiale dintr-un amestec. E foarte bun in tratarea si prevenirea acneei si a cicatricilor lasate de aceasta. E o placere sa-l inhalez in fiecare zi.

26-09-2013

lavanda bio ulei esential

Un produs excelent!L-am folosit pentru parfumarea camerei si a asternutului,iar mirosul a fost deosebit de calmant si relaxant.

25-08-2013

Minunat

Are un miros placut si poate fi folisit in multiple moduri.eu il folosesc in apa de baie ,cateva picaturi pentru relaxare

12-10-2012

m-a cucerit

Ma uimit (in mod placut) la uleiul esential de lavanda, proprietatea sa de insecticid. Vara aceasta am renuntat la pastilele de tantari, inlocuindu-le cu o aroma candela in care picuram acest ulei. Efectul a fost miraculos.Iar cainelui meu i-am scos toate capusele cu o crema improvizata cu u.e. de lavanda. Nu am reusit pana acum sa le scot atat de usor cu nimic.Pe mine m-a cucerit acest u.e., si nu doar din acest punct de vedere.

Rețete asociate

Lumânare Lavandă & Violete

O lumânare decorativă și parfumantă, cu ulei esențial de lavandă și parfumant natural de violete.

Pudră ”Matt finish” ten gras

Destinată tenului gras, este o pudră ce acționează pentru matifierea și netezirea tenului. Conține ingrediente...

Cremă de scutece cu oxid de zinc

Rezultă o cremă onctuoasă, plăcut mirositoare, potrivită pentru pielea delicată a bebeluşilor. Se aplică în strat...

Balsam pentru dureri de cap, migrene

Pentru dureri de cap ”simple” balsamul lucrează bine însă la migrene nu este garantat că va elimina complet durerea,...

Cremă lejeră exotică, mango & colagen

Rezultă o cremă de corp lejeră, fină şi hrănitoare, cu miros exotic intens şi agreabil. Se absoarbe uşor şi lasă...

Ulei satinant și calmant după soare

Uleiul de kukui este un ulei uscat ce asigură o bună absorbţie în piele a acestei compoziţii, este regenerator, util...

Balsam pentru mâini lucrătoare

Rezultă un balsam fin şi onctuos, cu parfum plăcut de lavandă. Are efect emolient, nutritiv, regenerator și ajută la...

Cremă cicatrizantă tamanu & cistus

Crema favorizează cicatrizarea şi regenerarea pileii care a suferit leziuni în urma unor tăieturi, zgârieturi sau...

Menu

Sus