Squalan de măsline

New product

Extras din uleiul de măsline, remarcat pentru excelenta afinitate faţă de piele şi păr, este un activ cosmetic polivalent, non-gras, ce întărește bariera de protecție a pielii. Este ideal pentru seruri, creme, fond de ten, compoziţii de machiaj și de îngrijire a părului.

More details

12,50 LEI

  • 50 ml

- +

 
Fișă produs

Squalan de măsline - descriere şi recomandări

Este un derivat pur vegetal obţinut din măsline, stabil oxidativ și are structura similară cu celulele epidermei. Squalanul se găsește în piele în mod natural, printre principalii componenți ai filmului hidrolipidic.

Scualanul potenţează abilitatea naturală a pielii de a se regenera, hrăneşte şi hidratează ţesutul cutanat. Efectele benefice asupra pielii includ o scădere a tendinţelor de uscare, reducerea procesului de formare a ridurilor, diminuarea riscului de descuamare a pielii.

Este un activ cosmetic polivalent, foarte plăcut pe piele datorită constituţiei non-grase, se absoarbe ușor şi conferă supleţe pielii. Este remarcat și pentru faptul că măreşte permeabilitatea pielii, devenind astfel un ingredient util în transportarea principiilor active.

PREZENTARE: lichid clar uleios, incolor, miros slab aproape inodor

Pe piele: se absoarbe rapid, senzaţie non-grasă, non-comedogenic*
*Comedogenicitatea nu este măsurabilă şi determinată ştiinţific. Un ulei/unt considerat comedogen poate înfunda temporar porii dar nu generează obligatoriu coşuri, puncte negre sau acnee la orice persoană. Aplicarea, mai ales în stare pură a unui ulei considerat comedogen trebuie evitată de persoanele care au pielea cu tendinţe acneice, dar se paote folosi ca ingredient într-o emulsie sau combinat cu alte ingrediente.

Ingrediente (INCI): olive squalane

Proprietăţile squalanului

  • excelent emolient
  • biomimetic, este similar cu lipidele prezente în piele
  • protejează pielea de iritaţii şi alergeni
  • protejează pielea împotriva deshidratării 
  • estompează ridurile fine
  • conferă elasticitate şi supleţe pielii
  • restaurează bariera lipidică a pielii
  • netezește firele de păr

La ce vă poate ajuta

  • este un produs potrivit pentru toate tipurile de ten
  • îngrijirea pielii uscate, deshidratate
  • îngrijirea pielii expuse la factorii de mediu
  • masaj facial
  • tratamente antirid și anti-age
  • îngrijirea zonei ochilor
  • îngrijirea și înfrumusețarea părului
  • aplicații cu scop de regenerare a pielii

 Cum folosiți squalanul în cosmetică

  • se poate aplica pe piele ca atare, dar de regulă este indicat să se folosească în combinație cu uleiuri vegetale sau ca ingredient cosmetic
  • ca ingredient este util într-o mare varietate de preparate cosmetice pentru ten, corp și păr
  • în emulsii se adaugă la faza uleioasă fiind rezistent la încălzire
  • ca ingredient în creme și balsamuri pentru corp unde pielea are nevoie de protecție și regenerare
  • ca ingredient activ pentru seruri faciale şi seruri pentru îngrijirea zona ochilor
  • pentru prepararea compoziţiilor de machiaj şi de îngrijire a buzelor
  • pentru uleiuri de masaj cu textură mai uscată
  • ca ingredient în balsamuri și creme capilare

Sinergii speciale

  • cu ulei de argan şi ulei de rosa mosqueta pentru un ser anti-age
  • cu ulei de borago, ulei de trandafiri macerat şi ulei esenţial de geraniu pentru masaj facial
  • cu vitamina A, coenzima Q10 şi ulei de luminița serii pentru un ser de noapte regenerator forte
  • cu ulei de vanilie şi un ulei esențial adecvat pentru un masaj corporal
  • cu ulei de Monoi de Tahiti pentru o mască de păr
  • cu ulei de broccoli și ulei esențial de ylang-ylang pentru un ser de păr
  • cu silicon vegetal în fond de ten și creme ”oil-free”

Păstrare: în loc răcoros, ferit de lumină şi umiditate

Date de siguranţă: uz cosmetic

Avertisment: proprietățile, indicațiile și modul de utilizare al produselor prezentate pe site-ul Elemental sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, site-uri web de referință în fitoterapie, aromaterapie sau hidrolaterapie, jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător/furnizor. Cu toate acestea, aceste informații sunt oferite cu scop informativ, ele nu constituie în niciun fel informații medicale și nu angajează responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare de uleiuri, extracte și pulberi de plante în scopuri terapeutice, trebuie consultat un medic.

 
Documentație

Squalan de măsline - MSDS: Squalan de măsline (74.33k)


Scrieţi un review

Squalan de măsline

Extras din uleiul de măsline, remarcat pentru excelenta afinitate faţă de piele şi păr, este un activ cosmetic polivalent, non-gras, ce întărește bariera de protecție a pielii. Este ideal pentru seruri, creme, fond de ten, compoziţii de machiaj și de îngrijire a părului.

Scrieţi un review

 
Review-uri(0)

Niciun review în acest moment (doar utilizatorii înregistrați pot lăsa review)

Rețete asociate

Cremă de ochi hidratantă, anti-aging

O cremă cu formulă simplă și ușor de realizat, dar care conține ingredientele necesare întreținerii în mod obișnuit a...

Corector onctuos anticearcăn

Un corector ce conține ingrediente nutritive și calmante: unt de shea, squalan, bisabolol, vitamina E.

Cremă nutritivă cu zmeură și Q10, ten uscat

O cremă bogată şi nutritivă, potrivită pentru tenul uscat și foarte uscat, ten matur, ridat. O formulă simplă pe bază...

Ser de păr pentru frumuseţe Squalan & Broccoli

Un ser ce are la bază uleiuri vegetale şi squalan, apreciate pentru efectul lor deosebit asupra fibrei capilare....

Balsam universal, orice tip de păr

O rețetă de balsam de păr cu formulă destul de simplă, potrivit în general pentru orice tip de păr. Are un parfum...

Ulei pentru masaj facial

Un ser uleios pentru masajul feței, potrivit pentru orice tip de ten fără probleme deosebite. După masaj se...

Cremă de iarnă pentru ten uscat

O cremă onctuoasă, nu prea grasă, formulată cu squalan, ulei și pudră de cocos, ceară de iasomie, uree cosmetică și...

Apă micelară revigorantă, ten gras

O soluție bifazică potrivită pentru îndepărtarea impurităţilor şi a machiajului din zona ochilor şi de pe ten. Este...

Menu

Sus