ELEMENTAL - companie licențiată Ecocert France

COSMETICE - PROPRIETĂŢI

COSMETICE - APLICAŢII

Sugestii ingrediente cosmetice

Sugestii retete cosmetice
Ulei de Caise BIO, virgin, 50 ml Afişare la mărime maximă

Ulei de Caise BIO, virgin

Uleiul de caise este un ulei uşor, penetrant, potrivit pentru orice tip de piele, reprezintă o bună bază pentru masaj facial şi pentru purtarea adâncă în piele a principiilor active. Întinereşte şi hidratează, iluminează tenul.

Disponibil la 50 ml şi la 1 Ltr

Detalii

Sumar
Etichete

produs bio virgin

Variante Disponibile
  • 50 ml
  • 1 Ltr

12,50 LEI

INCI

prunus armeniaca kernel oil*

*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultură organică.
Produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanţă cu standardul ECOCERT disponibil la http://cosmetics.ecocert.com

floare
ulei de caise - descriere şi recomandări

Caisul este un pom fructifer foarte răspândit şi cunoscut în întreaga lume. Aparţine familiei rosaceelor, genul Prunus, este un arbore relativ mic, cu înălţimea de 8-12 metri. Florile rozalii încântă primăvara cu mirosul lor îmbietor. A fost cunoscut în Armenia (de unde şi denumirea botanică) de sute de ani şi a fost cultivat atât de mult timp acolo încât de multe ori este considerat a fi nativ acolo, alte surse menţionează originea în China.

Uleiul extras are consistenţa uşoară, similar cu uleiul de migdale ca proprietăţi dar este mai penetrant şi este un ingredient universal ideal a fi inclus în cele mai multe tipuri de produse cosmetice. Nu lasă urme grase, este bine absorbit de piele, nu lasă tenul lucios.

CALITATE: produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanţă cu standardul disponibil la http://cosmetics.ecocert.com

Metoda de obţinere: prin presare la rece a sâmburilor din fructele coapte

Zona geografică de provenienţă: Spania/Turcia

Prezentare: lichid clar gălbui, vâscozitate redusă, miros uşor caracteristic
Ambalat în flacon PET farmaceutic de culoare ambra, reciclabil. 

Pe piele: absorbţie rapidă, senzaţie uscată, slab/non-comedogenic*
*comedogenicitatea nu este măsurabilă şi determinată ştiinţific. Un ulei considerat comedogen poate înfunda temporar porii dar nu generează obligatoriu coşuri, puncte negre, acnee la orice persoană. Aplicarea mai ales în stare pură unui ulei comedogen trebuie evitată de persoanele care au piele cu tendinţe acneice, dar se paote folosi ca ingredient într-o emulsie sau combinat cu alte ingrediente

 

Specificaţii tehnice LOT VE4351:

  • gravitate specifică: 0,916
  • indice refractiv: 1,4709
  • valoare acid: 1,15
  • acid oleic: 70,4%
  • acid linoleic: 22,1%
  • acid palmitic: 4,8%
  • acid stearic: 1,3%
  • acid palmitoleic: 0,7%
  • acid linolenic: 0,2%

Specificaţii tehnice LOT 72938:

  • gravitate specifică: 0,916
  • indice refractiv: 1,471
  • valoare acid: 0,50
  • valoare iodine: 100
  • valoare de saponificare: 191
  • acid oleic: 69,43%
  • acid linoleic: 22,84%
  • acid palmitic: 5,37%
  • acid stearic: 1,18%
  • acid palmitoleic: 0,66%

 

Alte elemente constituente: carotenoide, tocoferoli, fitosteroli (beta-sitosterol)

Efectele acizilor graşi şi a principalelor elemente constitutive ale uleiurilor vegetale (link)

 

utilizari

pentru ten pentru corp potrivit pentru copii permis in sarcina

 

Proprietăţi - ulei de caise

  • regenerator, revitalizant
  • hidratant, hrănitor
  • întârzie efectele îmbătrânirii cutanate
  • delicat, reduce discomfortul pielii uscate
  • iluminator şi satinant
  • protector împotriva deshidratării
  • uşor antiinflamator, ameliorează mâncărimile şi roşeaţa
  • consolidează filmul hidrolipidic

Recomandări în cosmetică

  • toate tipurile de ten în special cel tern, obosit
  • pielea lipsită de tonicitate
  • piele sensibilă, uşor iritată
  • piele lipsită de strălucire şi vitalitate
  • masaj facial
  • demachiere
  • îngrijirea gâtului şi decolteului
  • îngrijirea zonei ochilor

 

cosmetice

portocala

  • aplicat pe piele ca atare, nediluat
  • ca ingredient în tot felul de creme de zi şi loţiuni pentru ten
  • ca ingredient inclus în compoziţii cosmetice pentru uleiuri faciale, masaj facial
  • ca ingredient în prepararea uleiurilor de masaje corporale împreună cu alte ingrediente specifice
  • nediluat sau ca ingredient în compoziţii pentru îngrijirea gâtului şi decolteului
  • ca ingredient în uleiuri înainte şi după bronzare
  • ca ingredient în serumuri sau creme pentru contur de ochi

 

sinergii sinergii si combinatii
  • combinat cu ulei de jojoba şi ulei esenţial de rozmarin şi fenicul pentru tenuri grase
  • combinat cu ulei de cânepă, macadamia şi palmarosa pentru tenuri mixte sau normale
  • combinat cu ulei de rosa mosqueta, borago şi smochin pentru tenuri uscate, deshidratate
  • combinat cu ulei de morcovi şi gălbenele pentru pregătirea pielii la expunerea solară
  • combinat cu unt de cacao sau unt de shea pentru îngrijirea pielii foarte uscate
  • alături de uleiul de avocado pentru îngrijirea zonei ochilor
  • cu squalane şi ulei de margarete pentru masaj facial
  • cu ulei de crin şi primula serii pentru iluminarea tenului, eventual cu acizi de fructe (într-o loţiune)

 

pastrare

Păstrare:

  • fiind un ulei rezistent la oxidare, se păstrează în mediul ambiant, de preferinţă sub 25°C, ferit de umezeală şi lumină

Date de siguranţă:

  • non-iritant, non-sensibilizant
  • uz cosmetic

 

flower

reţete cosmetice cu ulei de caise

 

pregatire

 

Lotiune Baby Lapte demachiant Albăstrele & Lavandă  
Loţiune ”Baby soft milk” Cremă de masaj circulator, anticelulitic Lapte demachiant Albăstrele & Lavandă  
       
       
       
       

Rubrică destinată doar recenziilor pentru acest produs. Dacă aveţi întrebări, vă rugăm să le trimiteţi prin formularul de contact sau prin email.

Ulei de Caise BIO, virgin, 50 ml 5.0 1 Reviews.

Elemental.eu folosește cookies, mai multe informații aici. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.

închide