Acid stearic

New product

Un produs vegetal ce se folosește în cosmetică pentru prepararea de unturi vegetale, creșterea vâscozității și stabilității la emulsii, balsamuri sau șampoane solide și pentru mărirea durității la lumânări sau săpunuri. 

More details

4,50 LEI

  • 100 gr
  • 1 kg

- +

 
Fișă produs

Acid stearic - descriere, recomandări

Un produs vegetal ce se folosește în cosmetică pentru prepararea de unturi vegetale, creșterea vâscozității și stabilității preparatelor cum ar fi emulsiile, balsamurile sau șampoanele solide și pentru mărirea durității la lumânări sau săpunuri. 

Acidul stearic se regăsește în mod natural în diferite uleiuri și unturi vegetale.

Calitate: acid stearic de origine vegetală, calitate cosmetică, obținut din ulei de palmier RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil)

Ingrediente (INCI): stearic acid

Prezentare: biluțe albe ceroase

Proprietăți:

  • factor de consistență și stabilitate
  • crește vâscozitatea și duritatea preparatelor
  • emolient, protector
  • nutritiv, filmogen
  • conferă vâscozitate și onctuozitate uleiurilor
  • co-emulsifiant, agent de stabilizare pentru emulsii


Recomandări:

  • prepararea de creme bogate și unturi de corp, în special pentru pielea uscată
  • prepararea de alifii, balsamuri, deodorante solide și produse tip baton (stick)
  • îmbogățirea texturii și onctuozității cremelor
  • manufacturarea de lumânări parfumante și lumânări de masaj
  • prepararea de săpunuri CP
  • ca ingredient pentru stabilizarea emulsiilor


Cum se folosește:

  • dozaj indicativ: 2 - 7% în emulsii și creme, 5 - 30% în balsamuri, deodorante și unturi, 5-15 % în săpunuri și șampoane solide, până la 20% în lumânări
  • în emulsii se adaugă la faza grasă
  • este solubil în uleiuri, la cald, se topește la temperatura de cca. 60°C
  • cu ajutorul acidului stearic se poate prepara dintr-un ulei vegetal fluid un unt de corp, fără a fi nevoie de hidrogenare, de pildă: unt de macadamia, unt de caise, unt de argan, unt de avocado...
  • în comparație cu co-emulsifiantul Stabila (alcool cetilic) acesta formează o textură mai puțin grasă

    ...

    Păstrare: în loc uscat și răcoros

    Date de siguranţă: uz cosmetic

    Avertisment: proprietățile, indicațiile și modul de utilizare al produselor prezentate pe site-ul Elemental sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, site-uri web de referință în fitoterapie, aromaterapie sau hidrolaterapie, jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, și pe documentația primită de la producător/furnizor. Cu toate acestea, aceste informații sunt oferite cu scop informativ, ele nu constituie în niciun fel informații medicale și nu angajează responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare de uleiuri, extracte și pulberi de plante în scopuri terapeutice, trebuie consultat un medic.

     
    Documentație

    Acid stearic - MSDS: Acid stearic (84.22k)


    Scrieţi un review

    Acid stearic

    Un produs vegetal ce se folosește în cosmetică pentru prepararea de unturi vegetale, creșterea vâscozității și stabilității la emulsii, balsamuri sau șampoane solide și pentru mărirea durității la lumânări sau săpunuri. 

    Scrieţi un review

     
    Review-uri(0)

    Niciun review în acest moment (doar utilizatorii înregistrați pot lăsa review)

    Rețete asociate

    Cleansing bar, ten & corp

    Un produs de igienă blând dar eficient, fără săpun, formează spumă cremoasă și bogată ce curăță delicat pielea,...

    Gel de duș cremă, piele uscată

    Un gel de duș bogat și cremos, formulat cu ingrediente hidratante și tenside blânde, îmbogățit cu ulei de cocos și...

    Deodorant stick Suave women

    Formulat cu ingrediente dezodorizante și antibacteriene recunoscute, este un deodorant cu textură plăcută, nu este...

    Deodorant stick Suave men

    Un deodorant cu textură plăcută și non-grasă, cu miros revigorant fresh dat de uleiul de mentă și de tea tree,...

    Cleansing bar cu argilă și gălbenele

    Se poate folosi în loc de gel de duș sau săpun, este foarte blând cu pielea. Îmbogățit cu ulei de gălbenele, argilă...

    Menu

    Sus