Silicon vegetal

New product

Este un emolient uscat obţinut din ulei de cocos, ce se poate încorpora într-o gamă largă de formule cosmetice unde este nevoie de o senzaţie uşoară, non-grasă pe piele. Este de luat în calcul pentru creme şi fonduri de ten ”oil-free”, seruri, creme şi loţiuni cu protecţie solară, îngrijirea părului.

More details

11,50 LEI

  • 100 ml

- +

 
Fișă produs

Silicon vegetal - descriere şi recomandări

Cu un profil senzorial remarcabil, este o alternativă la siliconii sintetici utilizaţi în compoziţiile cosmetice, îndeosebi la cyclomethicone. Nu este volatil dar este penetrant, se absoarbe repede şi nu lasă senzație grasă pe piele.

Are un grad ridicat de repartizare pe piele, conferă o senzaţie plăcută, comfortabilă, şi prezintă biocompatibilitate cu stratul lipidic al pielii. Reduce efectul de albire ce se poate observa la aplicarea unei creme şi îmbunătăţeşte profilul senzorial al compoziţiilor cosmetice.

Derivat de origine vegetală, obţinut din surse regenerabile. Este aprobat ca ingredient în cosmeticele bio.

Prezentare: lichid limpede, incolor, cu vâscozitate redusă

Ingrediente (INCI): Coco-Caprylate

Proprietăţile siliconului vegetal

  • emolient ”uscat”
  • hidratant, contribuie la echilibrul hidro-lipidic al pielii
  • penetrant, se absoarbe bine în piele, nu astupă porii
  • conferă o senzaţie plăcută, mătăsoasă, non-grasă
  • menţine pielea suplă şi moale, reduce iritaţiile şi deshidratarea
  • se întinde uşor şi repede pe piele
  • nu lasă strat lucios şi uleios pe piele
  • îmbracă şi netezeşte firele de păr

Recomandări, aplicații

  • se poate folosi pentru orice tip de piele
  • este util îndeosebi pentru tenul mixt sau gras
  • se poate folosi pentru ten, corp, în produse de machiaj
  • ca ingredient ”silicon-like” în compoziţii pentru îngrijirea părului
  • este potrivit şi pentru aplicaţii de îngrijire a pielii copiilor
  • ideal în formule ”oil-free” ca înlocuitor pentru siliconi sau uleiuri vegetale
  • reduce senzaţia grasă a unor uleiuri vegetale
  • pentru îmbunătăţirea senzorială a compoziţiilor cosmetice

Cum se folosește siliconul vegetal

  • dozaj indicativ 5 - 20%, se poate folosi un dozaj de până la 50% în mixuri uleioase
  • nu se foloseşte pur, ca atare, pe piele sau păr
  • este solubil în uleiuri, insolubil în apă
  • în emulsii se include ca ingredient în faza grasă, de regulă alături de unul sau mai multe feluri de ulei vegetal
  • se poate combina cu uleiuri şi unturi vegetale, uleiuri esenţiale şi active liposolubile în cadrul formulărilor anhidre
  • nu este sensibil la încălzire, se poate lucra la cald şi la rece deopotrivă

Se pot prepara:

  • creme de zi şi de noapte pentru orice tip de piele
  • creme antirid, antiage, regenerante
  • creme contur de ochi
  • balsamuri, creme şi loţiuni de corp
  • seruri pentru ten, uleiuri faciale
  • bb cream, cc cream
  • creme pentru mâini şi picioare
  • aftershave
  • machiaj: fond de ten, blush, fard, corector
  • măşti, creme, seruri capilare, şampoane tip cremă, balsamuri
  • produse coafante, întreţinerea părului uscat, degradat
  • creme şi loţiuni de plajă, creme cu protecţie solară

...

Păstrare: în mediul ambiant, ferit de lumină şi umiditate

Date de siguranţă: a nu se ingera, a nu se lăsa la îndemâna copiilor; uz cosmetic

 
Documentație

Silicon vegetal - MSDS: Silicon vegetal (84.26k)


Scrieţi un review

Silicon vegetal

Este un emolient uscat obţinut din ulei de cocos, ce se poate încorpora într-o gamă largă de formule cosmetice unde este nevoie de o senzaţie uşoară, non-grasă pe piele. Este de luat în calcul pentru creme şi fonduri de ten ”oil-free”, seruri, creme şi loţiuni cu protecţie solară, îngrijirea părului.

Scrieţi un review

 
Review-uri(1)
30-09-2016

Îl recomand

Am folost pentru păr în rețeta produsului pentru păr cu Hairbond și vege-silicon volatil și îmi place f. mult. Părul arată foarte bine iar vârfurile și-au recăpătat naturalețea, arată ca un păr foarte sănătos și hidratant. Încă nu l-am folosit pentru creme dar o să-l folosesc cu siguranță în rețetele pentru fond de ten. Mulțumiri echipei Elemental. Sunteți minunați!

Rețete asociate

Ser protector pentru păr

Un ser pe bază de cu ulei de karanja, foarte apreciat în aplicații de protecție solară, potrivit pentru protecția...

Balsam tratament pentru păr deteriorat

Un balsam complex, formulat cu ingrediente ce acționează sinergic pentru repararea și netezirea firelor de păr....

Cremă Confort+ pentru ten uscat/normal

Desebit de plăcută de purtat dar în același timp bogată în ingrediente active, este o cremă de zi ce asigură pielii...

Cremă anticearcăn, pungi sub ochi

O cremă cu textură foarte plăcută, concentrată în ingrediente active specifice ce acționează pentru atenuarea...

Fond de ten pudră

Un fond de ten pudră ușor de preparat, cu textură fină și putere de acoperire medie spre mare. Se poate folosi ca...

Cremă hidratantă universală

O formulă complexă ce îmbină ingrediente hidratante, regeneratoare și emoliente cu active antiinflamatoare și...

Ser ”instant bond” pentru vârfuri

Un ser pe bază de siliconi vegetali, cu textură ușoară, realizat din 4 ingrediente inclusiv Hairbond, un activ...

Cremă corectoare, anti-pete

Pentru atenuarea petelor cauzate de soare, a petelor de vârstă sau post inflamatorii (cicatrici, acnee). Formula...

Menu

Sus