Acid Ferulic

New product

Este unul dintre cei mai potenţi antioxidanţi naturali, un fenol obţinut din surse vegetale cu acţiune de neutralizare a radicalilor liberi, ce încetineşte îmbătrânirea cutanată, este fotoprotector şi contribuie la menținerea sănătății și frumuseții pielii.

More details

7,90 LEI

  • 5 gr

- +

 
Fișă produs

Acid Ferulic - descriere şi recomandări

Acidul ferulic se găseşte în diferite părţi ale multor plante. Este prezent în cereale (orez, grâu, ovăz) în cafea, roşii, anghinare sau porumb, dar şi într-o serie de plante utilizate în Medicina Tradiţională Chineză.
Acidul ferulic din oferta noastră este obţinut din rădăcina plantei Ferula communis.

Există o serie de studii care demonstrează faptul că acidul ferulic acţionează sinergic cu alţi antioxidanţi, în special cu vitamina C (acid ascorbic), sporind eficienţa şi stabilitatea acesteia.
Adăugarea acidului ferulic la o combinaţie de vitamina C şi E nu numai că măreşte stabilitatea soluţiei, dar şi adaugă o fotoprotecţie sporită.

Interesant este faptul că, activitatea antioxidantă a acidului ferulic este amplificată prin expunerea pielii la razele ultraviolete, fiind astfel un ingredient potrivit şi pentru cosmeticele de protecţie solară.

Prezentare: pulbere cristalină gălbuie, miros dulceag plăcut

Este parţial solubil în apă, dispersabil în medii apoase, solubil în alcool.

Ingrediente (INCI): ferulic acid

Proprietăţile acidului ferulic

  • antioxidant forte
  • neutralizează acţiunea radicalilor liberi
  • fotoprotector
  • protejează pielea de daunele factorilor externi
  • uşor antiinflamtor
  • activ anti-age
  • întârzie formarea ridurilor
  • refermizant
  • iluminator al pielii
  • favorizează buna funcţionare a membranelor celulare
  • inhibă uşor producţia melaninei

Recomandări, aplicații

  • dozaj recomandat: 0,5-1%
  • pH-ul compoziţiei finale în care se include, este indicat să fie de cel mult 5,5
  • în emulsii se include la faza finală
  • este potrivit pentru orice tip de piele, în special pentru pielea matură, ridată
  • alături de vitaminele C şi E formează o sinergie cu efect antioxidant forte
  • pentru ca un ser cu vitamina C, vitamina E şi acid ferulic să fie cât mai eficient, este indicat un pH cu valoarea între 3,2 – 3,5
    Se pot prepara: 
  • creme, loţiuni şi seruri antirid şi antiîmbătrânire
  • măşti vitaminizante, tratamente de întinerire
  • creme şi loţiuni de protecţie solară
  • creme, loţiuni, geluri aplicate după plajă

...

Păstrare: în loc răcoros, ferit de lumină şi umezeală

Date de siguranţă: a nu se lăsa la îndemâna copiilor, a nu se utiliza pur pe piele, a se evita contactul cu ochii; uz cosmetic  

 
Documentație

Scrieţi un review

Acid Ferulic

Este unul dintre cei mai potenţi antioxidanţi naturali, un fenol obţinut din surse vegetale cu acţiune de neutralizare a radicalilor liberi, ce încetineşte îmbătrânirea cutanată, este fotoprotector şi contribuie la menținerea sănătății și frumuseții pielii.

Scrieţi un review

 
Review-uri(0)

Niciun review în acest moment (doar utilizatorii înregistrați pot lăsa review)

Rețete asociate

Cremă antiox+antiage

O cremă ușor de preparat, cu textură fluidă, non-grasă. Este bogată în active cu efect antioxidant, antiage,...

Menu

Sus