ELEMENTAL - Ecocert France tanúsítvánnyal rendelkező cég

KOZMETIKUMOK - TULAJDONSÁG SZERINT

Hírlevél

Szőlőmagolaj, 100 ml Teljes nézet

Szőlőmagolaj

A szőlőmagolaj - egy könnyű olaj, jó felszívódású, polifenolokban és linolsavban gazdag, melyek védik a bőrt, megtartják a nedvességét és késleltetik a ráncok megjelenését. Regeneráló és szerkezet-javító, főleg az érett bőrre hasznos. Ideális bázisolaj masszázs készítményekhez.

Kapható 100 ml-s és 1 literes kiszerelésben

Bővebb leírás

TARTALOMJEGYZÉK
CíMKÉK

natur termék

Elérhető Változatok
  • 100 ml
  • 1 Ltr

664 Ft

INCI

vitis vinifera seed oil

virag
szőlőmagolaj - leírás és javaslatok

Annak ellenére, hogy a szőlőtermesztés  ősrégi hagyománnyal bír, aránylag nemrég kezdtek a szőlőmagból olajat préselni. Legelőszőr Franciaországban és Olaszországban állították elő a szőlőmag olajat és saláták készítésére használták. A XX században fedezték fel jótékony hatását a bőrre.

A szőlőmagolajnak magas a savtartalma : linolsav, polifenolok, fitoszterolok. Sérült vagy érett bőrre ajánlott, megelőzi a korai elöregedést, regeneráló, szerkezet-javító hatással van a bőrre.

Száraz olaj, könnyen áthatol a bőrön, jól tisztitja a bőrt, sikeresen használható masszázs készítményekbe. Nem hagy zsíros nyomot és remekül beviszi a hatóanyagokat a bőr mélyebb rétegeibe.

Előállítás módja: hideg sajtolással a magokból, majd  az így nyert olajat finomítják

Földrajzi származás: Chile

Megjelenési forma: tiszta, zöldes-sárga színű, alacsony sűrűségű, semleges szagú folyadék. A 100 ml-s kiszerelést újrahasznosítható borostyánszínű gyógyszerészeti PET palackban, a literes kiszerelést pedig fehér PE flakonban forgalmazzuk.

A bőrön: jó felszívódású, száraz érzetet hagy, nem komedogén*.
*A komedogén tulajdonság nem mérhető, tudományosan sem kimutatható. Egy komedogénnek számító olaj ideiglenesen eltömítheti a pórusokat, de nem alakít ki kötelező módon pattanást, mitesszert, aknét, minden személy esetében. Azok, akiknek a bőre hajlamos az akné, pattanás kialakulására, ne használjanak komedogén olajat önmagában, csak emulziókban, vagy más összetevők keverékében.

Leírás a vegyelemzési bizonylat szerint, tételszám 72917:

  • fajsúly: 0,921
  • törésmutató: 1,475
  • savérték: 0,09
  • jódérték: 137
  • elszappanosítási érték: 191
  • linolsav: 69,82%
  • oleinsav: 17,70%
  • palmitinsav: 6,97%
  • sztearinsav: 4,30%
  • linolénsav: 0,30%
  • arachinsav: 0,23%

Leírás a vegyelemzési bizonylat szerint,
tétel: 72451

  • fajsúly: 0,921
  • törésmutató: 1,475
  • jódérték: 138
  • elszappanosítási érték: 191
  • linolsav: 68,77%
  • oleinsav: 18,21%
  • palmitinsav: 6,95%
  • sztearinsav: 4,42%
  • linolénsav: 0,57%
  • arachinsav: 054%

Egyéb alkotóelemek: polifenolok, fitoszterolok (β-sitosterol, kampeszterin), E vitamin

A zsírsavaknak és növényi olajak fő összetevőinek hatása (link)

utilizari

pentru ten pentru corp pentru par permis in sarcina

 

Tulajdonságok - szőlőmagolaj

  • szerkezet-javító
  • bőrlágyító
  • tápláló
  • regeneráló
  • hidratáló
  • a bőrt jól átható
  • antioxidáns

Alkalmazások a kozmetikában

  • minden típusú bőrnek megfelelő, főleg a vegyes és zsíros arcbőrnek
  • érett arcbőrre, elöregedett bőrre
  • a szem környékére
  • tönkrement, kopott bőrre
  • rugalmatlan bőrre
  • hajszálak táplálására
  • jó bázis masszázsolajakhoz

 

produsele naturale folosite in cosmetica

folosire in cosmetica

  • felvihető a bőrre önmagában, hígítás nélkül
  • összetevőként, érett bőrre szánt nappali krémekbe
  • vegyes és zsíros bőrre való krémekbe, emulziókba
  • ráncmegelőző vagy öregedésgátló krémekbe
  • szemkontúrra készülő krémekbe, emulziókba
  • bázisolajként az arcmasszázshoz, testmasszázshoz használt olajakba
  • összetevőként arcradírokba
  • testápoló tejekbe és emulziókba
  • összetevőként hajpakolásokba vagy hajbalzsamokba

 

pastrarea ingredientelor cosmetice

Tárolás:

  • oxidálásra hajlamos olaj lévén,  előnyösebb 19°C alatt tárolni, nedvességtől és fénytől védve, az eredeti tartályában. Hűtőszekrényben tárolható.

Biztonsági adatok:

  • nem irritáló, nem érzékenyítő hatású
  • külső használatra !

flower

kozmetikai receptek szőlőmag olajjal

 

kozmetikumok elkészítési praktikái

 

Hidratáló emulzió vegyes arcbőrre      
Hidratáló emulzió vegyes arcbőrre      

Rubrică destinată doar recenziilor pentru acest produs. Dacă aveţi întrebări, vă rugăm să le trimiteţi prin formularul de contact sau prin email.

Az elemental.eu cookies-okat használ, bővebb információkat itt talál. A további navigácioval Ön egyetért ezek használatával.

close