Untul de Shea se obţine din nucile arborelui Shea-Karité, arbore care începe să rodească după aproximativ 15 ani şi poate da roade de calitate maximă începând de la vârsta de 30 de ani.

Arborele de shea este un foarte important obiect al dezvoltării durabile a economiei rurale africane; începând cu anii `70 s-au depus eforturi considerabile în Ghana, Benin şi Burkina Faso pentru a porni activitatea de producție și valorificare.

Untul de Shea este un ingredient de nelipsit din tratamentele cosmetice naturale din întreaga lume, atât în zonele de baştină, cât şi în cele mai luxoase saloane de frumuseţe din occident.

Sinonime: villetaria paradoxa, unt de karité, sheabutter

UNT DE SHEA în magazin

Aspectul: la temperatura camerei are consistența solidă, culoare crem, miros crud caracteristic. Intensitatea mirosului și culoarea pot varia ușor de la un lot la altul în funcție de sezonul și zona recoltării. Untul de shea rafinat prezintă culoare albă şi miros mai slab.

Componenţi principali: acizi graşi: oleic, palmitic, linoleic, stearic, omega6, omega9, vitamina A, E, K, butirospermol, fitosteroli, latex, amirine

PROPRIETĂŢI:

  • hidratant intens pentru pielea uscată şi iritată
  • revitalizant al pielii obosite, uscate, a scalpului
  • penetrant, se absoarbe ușor
  • calmant, echilibrant
  • anti-inflamator
  • factor de protecţie UV
  • regenerant, promovează reînnoirea pielii
  • stimulant, activează microcirculația
  • cicatrizant, accelerează vindecarea plăgilor
  • stimulează sinteza de colagen care previne ridurile şi alte semne de îmbătrânire

 

RECOMANDAT PENTRU:

  • toate tipurile de piele, în special cea uscată
  • riduri şi semne de îmbătrânire
  • buze și zone delicate ale feței
  • pielea iritată de la scutece
  • pielea afectată şi dură sau crăpată
  • vergeturi
  • erupţii cutanate, eczeme, dermatite
  • arsurile solare, răni mici de piele
  • dureri musculare, oboseală, şi tensiune musculară
  • scalp uscat din cauza tratamentelor aplicate pe păr

UTILIZARE:

  • aplicat ca atare pe pielea proaspăt igienizată şi încă ușor umedă
  • în amestec cu uleiuri vegetale, uleiuri esenţiale sau diverse extracte în funcţie de necesităţile pielii, în concentraţie de 5-90%
  • în compozițiile cosmetice cu rol de protecţie solară, pentru aplicare înainte şi după expunerea la soare pentru a reduce exfolierea pielii.
  • ca ingredient în unguentele de masaj pentru muşchii extenuaţi, pentru pielea uscată, pentru drenaj limfatic, împreună cu uleiuri esenţiale în funcţie de scopul tratamentului
  • ca ingredient de masare a scalpului uscat sau cu probleme, dar şi pentru a stimula creşterea părului, combinat cu ingrediente cosmetice alese în funcție de specificul problemelor
  • ca ingredient în măști pentru părul uscat, degradat, despicat, și pentru disciplinarea părului creț sau rebel
  • ca atare sau combinat cu alte uleiuri vegetale în timpul sarcinii pentru a menţine supleţea pielii, şi pentru a preveni  vergeturile. Poate fi utilizat cu succes şi după naştere pentru a reduce vergeturile deja existente

 

Pentru topire apelați la bain-marie (baie de apă), nu recomandăm încălzirea în cuptorul cu microunde. La temperatura de peste 36°C devine mai cremos și se poate amesteca cu diverse alte ingrediente cosmetice.

Print Friendly